'Goud krijgt er voor einde 2017 nog 200 dollar bij' | Beursduivel.be

'Goud nog dit jaar naar 1400 dollar'

Door Belegger.nl op 10 mrt 2017 om 11:33 | Views: 4.480

'Goud nog dit jaar naar 1400 dollar'

Hoewel goud onder druk staat in aanloop naar de volgende renteverhoging door de Federal Reserve, kan het edelmetaal er nog wel 200 dollar per troy ounce bijkrijgen tegen het einde van 2017. Dat is althans de verwachting van de investeringstak van Bank of America.

Dat meldt Cnbc op basis van een note. In die note stellen de analisten van Bank of America Merrill Lynch dat er redenen zijn om optimistisch te zijn.

"Hoewel een strakker monetair beleid zeker geen bullish signaal is, kunnen inflatie en een reeks aan onzekerheden wel degelijk in het voordeel van goud werken. Denk dan aan de verkiezingen in verschillende Europese landen en het protectionisme. Wij voorzien een koers van 1400 dollar per troy ounce richting het einde van het jaar."

Afwachtende houding

De analisten wijzen verder op een wait and see-modus van veel investeerders, waardoor het in verschillende beleggingscategorieën ontbreekt aan volatiliteit . 

"Dat gebrek aan volatiliteit is helemaal opvallend als je kijkt naar de enorme politieke verschuivingen die plaatsvinden in de VS en Europa. In onze ogen onderschat de markt de groeiende risico's in dit verhaal."

Gevoelig

Sinds de Amerikaanse verkiezingen leverde goud 7% in (bekijk hier de actuele goudprijs), maar het heeft weer wat verliezen goedgemaakt en staat 5% in de plus sinds de start van het jaar.

Het edelmetaal is erg gevoelig voor renteverhogingen, omdat die, via een duurdere dollar, de prijs voor het aanhouden van niet-renderend goud verhogen.

Lees ook: Kooplijst 2017: Corné van Zeijl tipt nieuwe koopkans

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.