Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Trappelende Arcadis-stieren

Het aandeel Arcadis heeft de afgelopen twee jaar slecht gepresteerd. Recent is het technische landschap echter flink verbeterd, de bulls maken zich op voor een nieuwe uptrendfase. Goed nieuws dus voor trendvolgende beleggers, voor hen dienen zich de eerste koopkansen aan. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoever de trappelende stieren kunnen reiken. 

Trendbreuk Arcadis

Vanaf het moment dat de gemiddeldelijn neerwaarts werd gekruist rond 26,00 euro in mei 2015, was er sprake van een downtrendfase. Er is een duidelijk proces van lagere toppen en lagere bodems zichtbaar, hetgeen keurig wordt begeleid door een rap dalende gemiddeldelijn.

In de afgelopen maanden is het technisch plaatje echter flink verbeterd. Er is namelijk een omgekeerd hoofd-schouderpatroon zichtbaar, een betrouwbaar omkeerpatroon. Hier komt bij dat deze week de gemiddeldelijn opwaarts is gekruist en ook de taaie weerstandzone van 13,55/13,77 euro wordt geslecht. Er gaat zodoende een nieuwe uptrendfase van start.

De eerste weerstand voor Arcadis ligt op 17,08 in het veld, de top van april vorig jaar, daarboven komen zelfs niveaus boven 20,00 in beeld. Positieve vooruitzichten dus voor Arcadis, maar de RSI kan wel een remmende werking hebben. Een stapje terug richting de gemiddeldelijn op 13,50 is dan ook goed mogelijk teneinde de trendbreuk te valideren. Zolang de koers boven dit niveau noteert, is het geschetste positieve beeld valide.  

Stieren in actie

De stieren staan de trappelen om een nieuwe uptrendfase te starten. Voor trendvolgende beleggers dienen zich dan ook de eerste koopkansen aan. Dips tot aan de gemiddeldelijn op 13,50 mogen worden aangewend om koopposities op te bouwen richting de eerste weerstand op 17,08. Ook op de chart van Arcadis breekt het zonnetje door. 

Klik op onderstaande grafiek voor een grotere weergave

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht