Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Voor een terugval, kan de S&P 500 eerst de 2600 punten bereiken

'S&P 500 naar 2600 punten'

Voordat het tot een terugval komt van de S&P 500, kan de index nog stijgen tot 2600 punten. Dat zegt Keith Banks, president US Trust en Merrill Lynch, de private wealth management-tak van Bank of America, in een interview met Bloomberg Business.

“De S&P 500 staat dit jaar al 7% in de plus, na een rendement van 12% vorig jaar. Je zou dus een beetje nerveus kunnen worden na zo'n rit. Maar ik kijk dan naar de onderliggende fundamentals.”

Redelijk geprijsd

“We zitten middenin een wereldwijd herstel. Het is een tijd geleden, maar alle cilinders in de motor lijken weer mee te doen. De wereldwijde groei zal uitkomen op zo’n 3 tot 3,5%, wat positief zal zijn voor het winstenverhaal. Ik vind dat de markt nu redelijk geprijsd met 18 keer de winst. De markt kan nog verder stijgen.”

Banks voorziet een stijging naar de 2450 tot 2500 punten. “Maar een stijging richting de 2600 is ook mogelijk, voordat je die veelbesproken pullback krijgt.”

Bijkoopmoment

“Mensen praten zich al vijf jaar uit deze markt, maar zij hebben ondertussen flinke winsten misgelopen. Volgens ons zijn de onderliggende fundamentals positief. Een pullback is goed mogelijk, maar wij zouden dan juist bijkopen.”

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht