JP Morgan stelt dat het tijd is om EM-aandelen bij te kopen | Beursduivel.be

JP Morgan erg bullish op EM

Door Belegger.nl op 20 mrt 2017 om 12:17 | Views: 2.668

JP Morgan erg bullish op EM

De voorzichtige outlook van Janet Yellen over de rentecyclus zorgt voor een rally in emerging markets. In oktober nam JP Morgan nog winst op de EM-posities, maar de bank stelt nu dat het weer tijd is om te kopen, zo blijkt uit een gesprek met Bloomberg Business.

De MSCI Emerging Market Index staat nu op het hoogste niveau sinds juli 2015. James Sullivan, Head of Equity Research Asia ex Japan bij JP Morgan: “We zijn erg bullish op aandelen uit opkomende markten en daar zijn twee belangrijke redenen voor.”

“De eerste is de winstgroei ten opzichte van die van de ontwikkelde markten. We hebben de afgelopen jaren veel pijn gezien. Nu zien we echter veel consistente winstherzieningen in positieve zin, in bijna iedere grotere opkomende markt die we volgen. Denk dan bijvoorbeeld aan China, Korea en Taiwan. Enige uitzonderingen zijn Turkije en India.”

Outperformance

De tweede oorzaak heeft te maken met de Fed en de uitspraken van Yellen. “Het is belangrijk om te weten dat, hoewel een stijgende rente doorgaans negatief is voor EM, de categorie in drie van de vier afgelopen rentecycli juist een outperformance liet zien. En die ene keer dat dat niet zo was, was in 1994. Toen ging de cyclus veel sneller dan verwacht.” 

De combinatie van deze twee redenen maakt JP Morgan op dit moment positief over EM als een reflation trade, zo zegt Sullivan.

Beter voorbereid

De expert benadrukt verder dat de situatie heel anders is dan ten tijde van de taper tantrum in 2013, toen de Fed begon met het geleidelijk afbouwen van het stimuleringsprogramma in de VS. “Het is dit keer anders. We zien veel betere vooruitzichten en de markten zijn beter voorbereid. De markten prijzen nu drie renteverhogingen in voor dit jaar en drie voor volgend jaar.”

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group