Schroders voor 2017 optimistisch over aandelen en grondstoffen | Beursduivel.be

Schroders positief over aandelen en grondstoffen

Door Belegger.nl op 18 apr 2017 om 11:27 | Views: 2.874

Schroders positief over aandelen en grondstoffen

Door de aanhoudende groei van de wereldeconomie is Schroders vooral positief over aandelen en grondstoffen. Dat schrijft Keith Wade, hoofdeconoom en strateeg bij de vermogensbeheerder, in het rapport Global Market Perspective - Economic and Asset Allocation Views Q2 2017.

“Het sterke momemtum van eind 2016 houdt in 2017 in de VS, Europa en Japan. Wij stellen de groeiverwachting voor de wereldeconomie iets opwaarts bij naar 2,9%. Door het synchrone herstel van de wereldeconomie zijn wij positief over aandelen en grondstoffen.”

Goede fundamentals

Wade gelooft dat er nog steeds opwaarts potentieel is voor aandelen. “Een correctie op de korte termijn is goed mogelijk, maar de fundamentals zouden genoeg steun moeten geven aan de markten op de middellange termijn.”

De visie op Japan is bijgesteld naar neutraal, terwijl die op de opkomende markten naar positief is opgewaardeerd. De invloed van de sterkere dollar neemt af, wat de opkomende markten de kans geeft om beter te presteren.”

Onverminderd positief over Europa

Over Europa is de vermogensbeheerder onverminderd positief. “Dankzij het herstel zijn de winstverwachtingen opwaarts bijgesteld. Het politieke risico lijkt voldoende ingeprijsd. De waarderingen van Amerikaanse en Britse aandelen zijn wel aan de hoge kant vergeleken met de rest van de wereld.”

Vanwege de synchrone groei van de wereldeconomie zijn ook grondstoffen aantrekkelijk. “Aan de aanbodzijde vinden er in een aantal sectoren aanpassingen plaats, die gunstig zijn voor de prijzen. Goud blijft wel kwetsbaar voor een hogere rente en een sterkere dollar, maar anderzijds dient het edelmetaal als diversificatie in de portefeuille en hedge tegen de politieke risico’s.”

Reacties

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
J$€
0
Typisch dat hier geregeld het koningshuis weer terugkeert als men even niet weet wat voor afbeelding bij het artikel nu weer te verzinnen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group