Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Amerikaanse banken sluiten crisishoofdstuk af'

'Banken VS sluiten hoofdstuk af'

De donkere dagen van de financiele crisis lijken voor Amerikaanse banken nu echt over te zijn. Volgens David Benamoe, managing partner bij Axiom Alternative Investments, betekenen stijgende rentes een boost voor de marges en vergroten ze het optimisme.

Dat zegt hij in een interview met Cnbc. “Als we kijken naar het bredere plaatje, denk ik dat Amerikaanse banken nu klaar zijn met de achtjarige crisiscyclus. We zien echt tekenen dat ze het hoofdstuk afsluiten.”

Sterke kwartaalcijfers

Benamou doet zijn uitspraken te midden van een stortvloed van kwartaalcijfers. JP Morgan rapporteerde vorige week cijfers die beter dan verwacht waren, mede door een groei van de kredietverlening. Ook Citigroup kwam met betere eerstekwartaalcijfers dan verwacht.

Goldman Sachs bleek het woensdag echter zwaarder te hebben. De inkomsten uit obligaties bijvoorbeeld, vielen bij Goldman Sachs 1% hoger uit op 1,7 miljard dollar, terwijl dit percentage bij veel andere grote banken dubbelcijferig was.

Optimistisch, maar nerveus

Chris Weeler, bankenanalist bij Atlantic Equities, ziet vooral goede resultaten bij obligaties, vooral na de verkiezing van Trump. Hij wijst er echter ook op dat de zakelijke kredietverlening is afgenomen. “Die was vooral de laatste twee of drie jaar erg sterk, maar sinds Trump veel minder. Er is veel optimisme, maar iedereen is ook een beetje nerveus over wat de president gaat doen en welke veranderingen er nog gaan komen.”

Lees meer: Vijf belangrijke factoren voor bankaandelen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht