Juerg Kiener van Swiss Asia Capital is zeer bullish op goud | Beursduivel.be

'Uitbraak voor goud dichtbij'

Door Belegger.nl op 19 apr 2017 om 15:03 | Views: 4.181

'Uitbraak voor goud dichtbij'

Juerg Kiener, CIO van Swiss Asia Capital, is zeer bullish op goud. Volgens de expert kunnen we binnenkort een uitbraak verwachten, zo legt hij uit in een interview met Cnbc.

In juli 2016, toen goud op 1340 dollar per troy ounce noteerde, voorspelde hij al een all time high binnen 18 maanden. Nu noteert het edelmetaal echter rond de 1281 dollar.

Kiener erkent dat goud niet veel heeft gedaan het afgelopen jaar, maar dat dat op de langere termijn anders is. Hij wijst daarbij op de sterke historische performance van het edelmetaal. “Ik denk dat deze trend zal doorzetten, totdat we weer stabiliteit in het financiële systeem zien.”

Wantrouwen in politiek en financiële markten

Wat volgens de CIO in het voordeel van goud werkt, is het toenemende wantrouwen tegen het geopolitieke optreden van de VS en het de aantrekkende vraag naar fysiek goud in de rest van de wereld.

Waar velen discussiëren over de dollar als de belangrijkste impact op de koers, ziet Kiener iets anders als de drijvende kracht: het verlies aan vertrouwen in overheden en financiële markten. En aangezien slechts een klein deel van de wereldwijde assets aan goud gewijd is, is het volgens Kiener geen slecht idee om meer in zulke alternatieven te investeren.

All time high?

“Op de middellange termijn ligt de eerste weerstand tussen de 1400 en 1450 dollar en als die breekt, kan de all time high getest worden”, voorziet Kiener.

Lees meer: Schroders positief over aandelen en grondstoffen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group