Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Prijs Bitcoin naar 4.000 dollar volgens Daniel Masters

'Bitcoin naar 4.000 dollar'

Bitcoin tikte maandag voor het eerst de 1.600 dollar aan. En hoewel de munt op het moment fully valued is en op korte termijn kan terugvallen, kan de Bitcoin op de wat langere termijn stijgen naar de 4.000 dollar. 

Dat stelt althans Daniel Masters, directeur bij Global Advisors Bitcoin Investment Fund tegenover Cnbc, over de munt die de afgelopen dertig dagen zo'n 33% in waarde steeg. 

Dat de digitale munt recent zo sterk is gestegen is opvallend omdat de munt recent juist te maken kreeg met enkele tegenslagen. Zo wees de Amerikaanse SEC een Bitcoin-ETF af en werd er flink gedebatteerd over de toekomst van de structuur van Bitcoin.

Toch waren er ook positieve ontwikkelingen. Zo legaliseerde Japan de cryptomunt als betalingsmethode en veranderde een andere cryptomunt – litecoin – van structuur. Dit kwam de snelheid waarmee de munt gebruikt kan worden ten goede. Dit gaf hoop voor soortgelijke ontwikkelingen voor Bitcoin. 

Goede vooruitzichten

Sterke stijgingen van de bitcoinprijs werden in het verleden vaak gevolgd door een flinke terugval. Daniel Masters noemt de digitale munt op het moment fully valued en denkt dat dit kan leiden tot een terugval richting de 1.100 dollar op korte termijn.

De vooruitzichten voor de lange termijn zijn volgens hem echter sterk. Voor een termijn van 8 tot 14 maanden voorspelt Masters een prijs van 4.000 dollar voor de munt. 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht