Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Volgende correctie heftiger dan gedacht'

'Volgende correctie heftiger dan gedacht'

Ray Dalio van Bridgewater Associates, oprichter van het grootste hedgefonds ter wereld, heeft goed nieuws en slecht nieuws. Op korte termijn ziet het plaatje er voor beleggers zonnig uit, maar als de correctie dan uiteindelijk komt, kan de invloed heftiger zijn dan gedacht.

Dat schrijft MarketWatch op basis van een post van Dalio op LinkedIn. 

Volgens de expert is de wereldwijde economie nu in de buurt van de top van haar kunnen, met weinig grote risico’s aan de horizon voor de komende twee jaar.

Grotere impact

Op de langere termijn is Dalio minder hoopvol gestemd. “Wanneer de volgende correctie ook mag komen: hij zal zorgen voor een grotere politieke en economische impact dan wij nu denken.”

De afgelopen jaren ondersteunden de centrale banken met hun ultralage rentes steeds hogere aandelenkoersen. Nu hopen beleggers dat het pro-businessbeleid van Trump voor nieuwe stimulansen in de economie zal zorgen. Trump is echter niet de enige katalysator achter het bullishe sentiment in de markt. Ook de sterke bedrijfswinsten zorgen voor optimisme. 

Langzaam maar gestaag

De zorg van Dalio ligt echter bij het feit dat, bijvoorbeeld door de opbouw van schulden, de economie en de markten langzaam maar zeker 'uitgeknepen’ zullen worden, in plaats van dat er een plotselinge heftige schok komt. Degenen die het al het zwaarst hebben, zullen het hardst getroffen worden, vreest hij.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht