Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Randstad koopwaardig

Trump hield de gemoederen de afgelopen week flink bezig en hier en daar wordt al openlijk gesproken over wanneer er een afzettingsprocedure tegen hem gestart zal worden. Zou hij Nixon achterna gaan? De verwachting was dat hij na de beëdiging als president toch wel wat subtieler zou omgaan met zijn ambt. Echter, sinds zijn aantreden, waar het in eerste instantie redelijk rustig verliep, slaat hij nu toch weer behoorlijk om zich heen. Uiteraard ligt het allemaal niet aan hem en is iedereen tegen hem, als we zijn berichtgeving mogen geloven.

De markten waren in eerste instantie redelijk immuun voor zijn capriolen, maar steeds meer beleggers beginnen toch de twijfelen aan al zijn beloftes. De enorme bezuinigingsmaatregelen die men in de VS zal moeten gaan nemen, kunnen ook hun impact gaan krijgen op de markten. Vooralsnog is er niks aan de hand en staan we gewoon richting all time high-niveaus op Wall Street.

Brexit-plannen

Op 8 juni gaan de Engelsen naar de stembus en zo hoopt mevrouw May extra steun voor haar Brexit-plannen bij elkaar te sprokkelen. Toen David Cameron opstapte, kreeg May het premierschap als het ware in haar schoot geworpen en zij vindt het natuurlijk belangrijk om te gaan regeren volgens haar eigen partijprogramma.

We moeten niet te licht denken over deze verkiezingen, want dit kan weer de nodige beweging gaan geven op valutagebied. De Brexit-onderhandelingen zullen nog wel even aanhouden en als May zelf wordt verkozen, zal dit allemaal een stukje soepeler gaan. Houd dus de markten goed in de gaten rond 8 juni.

AEX naar 563

Zoals afgelopen week al gemeld, zie ik nog steeds een gap in de AEX daggrafiek tussen de 512 en 518 punten. Afgelopen week viel de index even terug naar 519 om vervolgens weer stevig op te veren. Hogere koersen verwacht ik wel, want mijn koersdoel voor de AEX is 563. Op korte termijn sluit ik een terugval echter nog steeds niet uit, omdat ik die gap nog steeds in de grafiek zie.

Maandag kreeg de markt in Amsterdam een extra boost door het nieuws dat Aegon een deel van zijn verzekeringsactiviteiten verkoopt en dit aanwendt om zijn solvabiliteit te versterken. De koers schoot 7% omhoog, om vervolgens dinsdag alweer 5% terug te vallen. Vanaf 4,30 euro mag het aandeel opgepikt worden, want ik verwacht hogere koersen richting 5,35 euro.

Mooie kansen Randstad

Afgelopen vrijdag stonden de uitzenders wereldwijd onder druk. Google ontvouwde de plannen voor een nieuwe dienst: Google for jobs. Deze slimme zoekmachine wordt in Noord-Amerika gelanceerd en partijen die in de Amerikaanse markt opereren zijn natuurlijk bang dat Google omzet gaat afsnoepen.

Google heeft als enorme voordeel dat ze, net als Facebook, beschikken over enorm veel data van u en ik als internetgebruiker. Online de mensen benaderen die op woorden als jobs zoeken, is voor hen eenvoudig.. die staan al in hun bestand. De nieuwe dienst van Google geeft ook voor de uitzendsector nieuwe kansen. Google is een bedrijf dat graag geld wil verdienen en samenwerken is zeker mogelijk en biedt hele mooie kansen voor bijvoorbeeld Randstad.

In Europa zien we duidelijk een aantrekkende uitzendmarkt. Het aantal uren dat door uitzenders wordt gewerkt stijgt en het uurloon loopt zelfs iets op. Randstad heeft in 2016 een zeer forse dip laten zien en viel terug naar 31,74 euro op 08 juli. Inmiddels zijn we fors hersteld en verwacht ik dat het herstel gaat doorzetten naar de oude top van augustus 2015 van 65 euro. De huidige dip die we afgelopen week hebben gezien, biedt dus kansen om het fonds dat rond de 54 euro noteert, weer op te pikken.

Beijer heeft zakelijk calls AkzoNobel en PostNL. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht