Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Martijn Meijer blikt voor kooptips 2017 terug op Twitter en tipt Snapchat

Kooplijst 2017: nieuwe kooptip Martijn Meijer

Traditiegetrouw geven verschillende beurskenners in december hun drie favoriete beleggingen voor het volgende jaar aan ons door. Nu dat nieuwe jaar alweer bijna op de helft is, is het aardig om eens te kijken hoe de getipte bedrijven ervoor staan.

Vandaag blikken we terug met Martijn Meijer, directeur Vemogensbeheer & Advies bij Wijs & Van Oostveen. Hij koos eind 2016 voor Twitter, Guggenheim Solar ETF en Bright New World.

Twitter

"Ten eerste zou ik willen vermelden dat mijn keuzes het alle drie keurig doen, ik heb een rendement van gemiddeld 6%. Geen grote uitschieters, maar ook geen dikke minnen. Ik ben wel tevreden."

"Dan over Twitter. Dat aandeel begon het jaar slecht en dook 14% in het rood, maar zo eind april kwam de muziek in de koers en mocht het aandeel er zo’n 30% bijschrijven. Daarnaast ben ik er nog steeds van overtuigd dat Twitter een overnamekandidaat is."

Guggenheim Solar ETF

"De ontwikkelingen in zonne-energie als sector worden steeds naar boven bijgesteld. Ik zag recent een tweet voorbij komen dat in China het grootste drijvende zonnepark ter wereld geopend is. Het land zet gigantisch in op zonne-energie en er zitten ook veel bedrijven daar. Ik vind dat een prachtige ontwikkeling. De sector is de afgelopen twee jaar achtergebleven, en het lijkt erop dat er nu herstel gaat komen."

Bright New World

"Dit fonds presteert helemaal conform verwachting. Het rendeert 6,5% en dat is een keurige performance. Net als de voorgaande tip is dit vooral een langetermijnbelegging. Er zitten 180 aandelen in die gericht zijn op duurzaamheid en groei. De meeste tips die ik bij de Kooplijsten zie, zijn toch vaak de traditionele bedrijven. Bright New World daarentegen belegt in groeibedrijven, met name in de techsector, want dat is mijns inziens de sector van de toekomst."

Nieuwe tip: Snapchat

"In lijn met die blik op de toekomst heb ik voor Snap gekozen als extra koopkandidaat. Het moederbedrijf van Snapchat ging in maart van dit jaar naar de beurs. Het werd geïntroduceerd op 17 dollar, spoot omhoog naar de 29 dollar en beweegt nu rond de 20 dollar."

"Kijk eens wat er bij andere social media-bedrijven is gebeurd die naar de beurs zijn gegaan: flinke koersstijgingen op de langere termijn. Ik zie ook nog flink groeipotentieel wat betreft gebruikers. Facebook heeft er bijna 2 miljard, Snapchat nog 'maar' 166 miljoen. Ik denk dat dit dus een leuke kandidaat is om toe te voegen", aldus Meijer.*

Onder andere Corné van Zeijl, Martine Hafkamp en Janneke Willemse gaven eerder al aanvullende tips en wierpen een blik op hun Kooplijst 2017.

Klik hier voor alle Kooplijsten 2017.


* Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Martijn Meijer, directeur Vermogensbeheer & Advies bij Wijs & van Oostveen. De heer Meijer heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. De cliënten van Wijs & van Oostveen bezitten wel een positie in genoemde fondsen. Bright New World is een fonds beheerd door Wijs & van Oostveen Fund Management. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht