Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Wells Fargo: Genoeg problemen op komst voor Amerikaanse aandelen

'Beleggers moeten hun heil buiten de VS zoeken'

Er is onrust op komst voor de Amerikaanse aandelenmarkt. Scott Wren, senior global equity strategist bij Wells Fargo Investment, spreekt van uitgerekte waarderingen en voldoende tegenwind voor de VS in de tweede helft van het jaar. 

"Waarderingen zijn uitgerekt. Er komt meer dan genoeg tegenwind aan in de tweede helft van het jaar dus ik denk niet dat de markt veel hoger gaat handelen dan waar we nu staan alvorens om te rollen", aldus Wren tegenover Cnbc

Het probleem is volgens hem dat beleggers inzetten op belastinghervormingen vanuit Washington D.C. maar dat hiervan in het beste geval pas sprake zal zijn in 2018. Toch kan er ook best eens helemaal niks gebeuren. 

Recessie in 2019

"Als er niks gebeurt en we geen financieel zetje krijgen, moet je rekening houden met een recessie in 2019", stelt Wren. Daar is Mark Eibel, client investment strategies director bij Russel Investments, het mee eens. Totdat er belastinghervormingen komen, zal er sprake blijven van een lage volatiliteit en een neerwaarts risico, zei hij. 

Eibel heeft momenteel interesse in zo'n beetje alle markten behalve de Verenigde Staten maar spreekt in het bijzonder zijn voorkeur uit voor Europa en opkomende markten.

Mensen die momenteel willen inspelen op de lage rentetarieven en kwantitatieve verruiming, en op zoek zijn naar wat goedkopere aandelen en een economie die daadwerkelijk verbetert, doen er goed aan hun heil buiten de VS te zoeken, aldus Eibel. 

Lees ook: 'Vooral aandelen Europa en EM kansrijk'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht