Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Brent oil in de rebound

Brent oil in de rebound

In de afgelopen weken stond Brent oil flink onder druk. In een tijdsbestek van slechts enkele weken is de koers met bijna 20% gedaald. De verkopende partijen roeren zich, de neerwaartse druk is groot, maar thans zijn er diverse indicaties dat een significante reboundbeweging aanstaande is.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom de chart er uitermate spannend bij ligt voor swingtraders. 

Overdreven sentiment

Brent Oil bevindt zich al enkele maanden in een brede trading range met 43,57/41,51 aan de onderkant als steunzone en 54,67/56,65 aan de bovenkant als weerstandzone. Vanaf de top op 54,67 hebben de beren zich geroerd. Met een serie forse zwarte candles hebben zij de koers in rap tempo teruggedrukt richting de onderkant van de bandbreedte.

Door de recente berentikken bevindt de RSI zich reeds op OS-terrein, hetgeen overdreven sentiment indiceert en daarmee bodemvorming aanwakkert. In het recente verleden werd tot tweemaal toe steun gevonden boven de groene strepen en thans ziet het er opnieuw naar uit dat de bulls de steunzone gaan gebruiken als springplank.

Als komende week een witte candle wordt gevormd, dan wordt bodemvorming bevestigd en kan opnieuw de aanval richting de bovenkant van de range worden ingezet. Zolang de koers boven de steunzone noteert, is het geschetste positieve scenario valide.  

Wacht op wit

Mijn marktlens indiceert dat een reboundbeweging aanstaande is voor het zwarte goud. Als komende week een witte candle wordt gevormd boven de groene strepen, dan wordt bodemvorming onder in de bandbreedte bevestigd en dienen zich koopkansen aan voor swingtraders.

Zij kunnen dan met een mooie risk-reward ratio de verwachte upswing richting de bovenkant van de range meespelen. Succes!  

Klik op de grafiek voor een grotere weergave.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht