Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nico Bakker over Ahold Delhaize

Groen licht voor Ahold Delhaize

Recent stond het aandeel Ahold Delhaize flink onder druk, het fonds verloor in korte tijd zo’n 20%. Door menig fundamenteel analist werd de koersafstraffing omschreven als een “perfect storm” en aangegrepen als koopmoment.

Thans kan ik u verblijden met de boodschap dat ook technisch gezien het licht voor Ahold Delhaize op groen staat. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver de herstelbeweging kan reiken. 

Actie = reactie

Lange tijd bevond het aandeel Ahold Dehaize zich in een kwakkelfase, hetgeen duidelijk tot uiting komt in de vlakke gemiddelde lijn. Vanaf de top op 20,35 hebben de verkopende partijen zich echter flink geroerd. Met enkele forse zwarte candles werd de koers in rap tempo onderuit gehaald, de beren reikten zelfs tot een bodem op 15,84.

Thans ziet het er naar uit dat de spelers zich opmaken voor een significante herstelbeweging. Deze week is namelijk een mooie witte candle in de maak, de RSI keert terug uit OS-gebied en ook springt de swingteller op +1. Stuk voor stuk indicaties dat een reactiebeweging aanstaande is. Een herstel richting de 17,60/18,70 Fibo zone is thans haalbaar. Boven deze weerstandzone komt zelfs potentieel vrij richting de gemiddelde lijn op 20,00.

Let wel, het betreft een reactiebeweging van de bulls, van een uptrend is voorlopig nog geen sprake. Zolang de koers boven de steunstreep op krap 16,00 noteert, is het geschetste reboundscenario valide.    

Offensieve koopkans

Mijn marktlens geeft te kennen dat een significante herstelbeweging aanstaande is, hetgeen koopkansen biedt. Reboundspelers kunnen dan ook overwegen aan de koopkant in actie te komen om het verwachte herstel richting de Fibo zone mee te spelen.

Als binnenkort een lagere top wordt gevormd onder de 55 SMA lijn op 20,00, dan is het raadzaam om de posities te verzilveren. Succes! 

Klik op de grafiek voor een grotere weergave

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht