Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nico Bakker over het aandeel KPN

Groen licht voor KPN

In de afgelopen weken is het technische landschap van het aandeel KPN flink verbeterd. Er is namelijk een einde gekomen aan de downtrendfase en een nieuwe uptrend is opgestart.

Goed nieuws dus voor trendvolgende beleggers, voor hen dienen zich de eerste koopkansen aan. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom ik voor een tweetrapsstrategie opteer. Kijkt u met mij mee. 

Trendbreuk 

Gedurende lange tijd bevond het aandeel KPN zich in negatief vaarwater. Vanaf medio 2016 was er sprake van een downtrendfase, maar in de afgelopen weken is het technisch plaatje aanzienlijk verbeterd. Recent zijn de bulls er namelijk in geslaagd om de gemiddelde lijn opwaarts te kruisen, waardoor een breakoutbeweging van start ging richting 3,09.

Wat volgde was een pullback teneinde de trendbreuk te valideren. Vanaf de bodem op 2,79 worden weer witte candles gevormd, heeft de RSI een up-cross met de 50-lijn bewerkstelligd en springt de swingteller deze week op +1. Mijn Dashboard zal komende week dan ook een UP-status afgeven als startschot van een significante beweging omhoog.

In eerste instantie is het opwaarts potentieel beperkt tot 3,09, maar bij een doorbraak van dit niveau komt veel extra stijgingsruimte vrij. De stieren hebben dan zelfs de gelegenheid om richting 3,61 te bewegen. Positieve vooruitzichten dus voor KPN, voorwaarde is wel dat de koers boven de steungrens op 2,79 blijft bewegen. 

Tweetrapsstrategie

Alle indicatoren staan thans op groen, waardoor mijn Dashboard komende week een nieuwe UP-status zal afgeven. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen reeds aan de koopkant in actie te komen om de verwachte upswing richting 3,09 mee te spelen.

Als dit weerstandniveau binnenkort wordt geslecht, dan komt veel extra potentieel vrij en zijn additionele posities gerechtvaardigd. Met deze tweetrapsstrategie speelt u uitstekend in op de kantelpunten op de chart. Succes! 

Klik op de grafiek voor een grotere weergave

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht