Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
JP Morgan: Wel rentestap in december

JP Morgan: Wel rentestap in december

Volgens JP Morgan Asset Management zit de markt ernaast als zij geen renteverhoging meer inprijst voor dit jaar. Dat legt Marika Dysenchuk, fixed income portefeuillemanager bij JP Morgan, uit in een gesprek met Cnbc.

Volgens de Fedwatch-tool van CME Group ligt de verwachting voor een volgende stap van 25 basispunten in december op 47%. Dysenchuk denkt dat beleggers de waarschijnlijkheid van een verhoging onderschatten. 

Dubbel mandaat

“Er zal een opleving in inflatie moeten plaatsvinden, maar wij denken dat een verhoging voor december op de rol staat. De Federal Reserve heeft een dubbel mandaat, en ‘de andere kant’, ofwel de werkgelegenheid, ziet er sterk uit.”

Uit de notulen van de Fed-vergadering in juli bleek dat sommige beleidsmakers waarschuwen voor renteverhogingen met een lage inflatie, terwijl anderen het juist gevaarlijk vinden om van het pad van normalisatie af te wijken. 

Opwaartse druk lonen

Is de zwakke inflatie in de VS van tijdelijke aard of een langetermijnkwestie? Dysenchuk stelt dat het sterke groeiplaatje in de VS, gekoppeld aan de krappe arbeidsmarkt, uiteindelijk tot opwaartse druk op de lonen zal leiden. 

“Wij denken dat dit slechts een kwestie van tijd is tot de inflatie op de middellange tot lange termijn haar werk gaat doen. Wij denken dus dat het in december al zover is, en dat er in 2018 ook nog enkele stappen volgen, waarna de Fed waarschijnlijk een pauze neemt en vanaf daar verder kijkt.”

Lees ook: Fed zal rente dit jaar niet meer verhogen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht