Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Spannende koopkans voor SBM Offshore

Spannende koopkans voor SBM Offshore

Het aandeel SBM Offshore stond de afgelopen weken flink onder druk. Met forse zwarte candles is de koers in rap tempo naar beneden gedrukt, waarbij thans de kritieke steungrens op 13,37 wordt genaderd.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom zich offensieve koopkansen aandienen. Kijkt u met mij mee. 

Kantelpuntanalyse

SBM Offshore kent een grillig koersverloop. Geregeld worden significante up- en downswings op de chart achtergelaten, aan volatiliteit is geen gebrek. Vanaf de top op 15,11 hebben de verkopende partijen de koers met forse zwarte candles teruggedrukt richting de steunstreep op 13,37, het uiterste vangnet voor de bulls.

De RSI staat momenteel ter hoogte van de OS-lijn, hetgeen bodemvorming kan aanwakkeren. Als komende week een witte candle wordt geproduceerd boven de groene streep, dan wordt een dubbele bodem gevormd en doemen de contouren van een trading range op met 13,37 aan de onderkant als steun en 15+ aan de bovenkant als weerstandniveau.

Bezwijkt binnenkort echter de steungrens onder de berendruk, dan falen de bulls en gaat een nieuwe downtrendfase van start. Al met al een mooi en spannend voorbeeld van kantelpuntanalyse met 13,37 als kritiek routepaaltje in het veld. 

Draaien of breken

Het aandeel SBM Offshore bevindt zich technisch gezien in een spannende situatie, het is een kwestie van draaien of breken. Speculanten kunnen reeds overwegen om met een stop op 13,37 te anticiperen op bodemvorming, swingtraders wachten op bevestiging van steunvorming middels een witte candle.

Het moge duidelijk zijn dat onder de steunstreep het steunscenario niet meer valide is, succes! 

Klik op onderstaande grafiek voor een grotere weergave. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht