'FANG-aandelen weer koopwaardig' | Beursduivel.be

'FANG-aandelen weer koopwaardig'

Door Belegger.nl op 22 aug 2017 om 15:03 | Views: 3.287

'FANG-aandelen weer koopwaardig'

Paul Meeks, CIO bij Sloy, Dahl & Holst, was enige tijd sceptisch over technologieaandelen, maar heeft nu weer een ‘risk on’-houding ten opzichte van de sector. Dat zegt de expert in gesprek met Cnbc.

“Het zijn misschien geen screaming buys, maar ik zou toch beginnen de posities wat te vergroten, niet te agressief”, stelt hij. 

Te hoge waarderingen

Dat lijkt voorzichtig, maar het is al een heel andere benadering dan hij begin juni van dit jaar had. Toen baarde de outperformance van technologiebedrijven hem juist zorgen. Net als veel andere beleggers vond hij de waarderingen te hoog. 

Vooral de zogenaamde FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google)-aandelen vond hij riskant. Meeks was niet de enige die waarschuwde voor de hoge koersen van deze bedrijven.

Lees ook: Iedereen feest alsof het 2007 is.

Kaarten liggen anders

Nu liggen de kaarten echter anders, vindt hij. De technologiegedreven Nasdaq 100, met de meest verhandelde Nasdaq-bedrijven, staat sindsdien 1,5% in de min. Facebook en Netflix stegen weliswaar verder, maar Amazon en Alphabet (moederbedrijf Google) moesten respectievelijk 5 en 7% inleveren.

Meeks durft nu voorzichtig weer in te stappen bij cloudbedrijven als Oracle, Salesforce en Microsoft, en in FANG-namen Alphabet en Amazon. “Ik zou focussen op de leidende namen die het goed doen”, zegt de expert. “Dat zijn naar mijn idee voornamelijk cloud-georienteerde bedrijven.”

Bekijk ook: Goldman: Tech en financials blijven dé sectoren

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group