Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'FANG-aandelen weer koopwaardig'

'FANG-aandelen weer koopwaardig'

Paul Meeks, CIO bij Sloy, Dahl & Holst, was enige tijd sceptisch over technologieaandelen, maar heeft nu weer een ‘risk on’-houding ten opzichte van de sector. Dat zegt de expert in gesprek met Cnbc.

“Het zijn misschien geen screaming buys, maar ik zou toch beginnen de posities wat te vergroten, niet te agressief”, stelt hij. 

Te hoge waarderingen

Dat lijkt voorzichtig, maar het is al een heel andere benadering dan hij begin juni van dit jaar had. Toen baarde de outperformance van technologiebedrijven hem juist zorgen. Net als veel andere beleggers vond hij de waarderingen te hoog. 

Vooral de zogenaamde FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google)-aandelen vond hij riskant. Meeks was niet de enige die waarschuwde voor de hoge koersen van deze bedrijven.

Lees ook: Iedereen feest alsof het 2007 is.

Kaarten liggen anders

Nu liggen de kaarten echter anders, vindt hij. De technologiegedreven Nasdaq 100, met de meest verhandelde Nasdaq-bedrijven, staat sindsdien 1,5% in de min. Facebook en Netflix stegen weliswaar verder, maar Amazon en Alphabet (moederbedrijf Google) moesten respectievelijk 5 en 7% inleveren.

Meeks durft nu voorzichtig weer in te stappen bij cloudbedrijven als Oracle, Salesforce en Microsoft, en in FANG-namen Alphabet en Amazon. “Ik zou focussen op de leidende namen die het goed doen”, zegt de expert. “Dat zijn naar mijn idee voornamelijk cloud-georienteerde bedrijven.”

Bekijk ook: Goldman: Tech en financials blijven dé sectoren

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht