Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Warren Buffett: Dow in 100 jaar op meer dan 1 miljoen punten

Warren Buffett: Dow in 100 jaar op meer dan 1 miljoen punten

Stap opzij, pessimisten. De enige weg voor Amerikaanse aandelen is omhoog. Dat zei de legendarische beursmiljardair Warren Buffett tijdens de viering van de 100ste verjaardag van het magazine Forbes in New York, meldt MarketWatch.

De voorzitter van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway zei daarnaast dat de VS in "goede vorm" is en dat aandelen zelfs over de komende 100 jaar een "solide gok" zijn. 

Shorten, een spel van verliezers

Buffett merkte ook op dat 1500 verschillende personen in de lijst van de 400 rijkste Amerikanen van Forbes hebben gestaan sinds het begin van de ranking in 1982. "En daar ziet u geen shortsellers tussen", zei hij verwijzend naar degenen die verwachten dat de aandelenkoersen zullen dalen.

Het shorten van Amerikaanse aandelen is volgens de beurslegende 'een spel van verliezers', en mensen die pessimistisch zijn over de VS zijn niet goed bij hun hoofd. "Het shorten van de VS is een spel van verliezers geweest en ik voorspel dat het dat ook zal blijven", aldus Buffett, die op de cover van de speciale verjaardagseditie van Forbes staat.

Dow naar 1 miljoen punten

Om zijn geloof in Amerikaanse aandelen kracht bij te zetten voorspelde het orakel van Omaha dat de Dow Jones index in 100 jaar tijd op meer dan 1 miljoen punten zal staan. De Dow staat momenteel op zo'n 22.370 punten. Volgens Buffett is zijn voorspelling niet zo raar aangezien de Dow ongeveer 100 jaar geleden op 81 punten stond.

In de verjaardagseditie van Forbes bespreekt Buffett verder zijn favoriete beleggingsliteratuur - 'The Intelligent Investor' van Benjamin Graham - en zijn favoriete belegging - de autoverzekeraar Geico.

Lees ook: Drie aandelen uit Buffetts portefeuille

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht