Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Dag van de Tips: 40 Belgische favorieten

Dag van de Tips: 40 Belgische favorieten

Zaterdag vond in Gent de jaarlijkse editie van de Dag van de Tips plaats, opnieuw uitstekend georganiseerd door de VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers. Meer dan 1000 beleggers bezochten het evenement in de EXPO Flanders. 

De bezoekers werden op hun wenken bediend: niet alleen konden zij luisteren naar een aantal presentaties van beursgenoteerde bedrijven, ook was het opschrijfboekje nodig: beursgoeroes, banken en brokers strooiden met aandelentips.

Bedrijven die acte de presence gaven waren onder andere Total, L'Oreal, Tinc, MDXHealth en het Nederlandse Lucas Bols.  

Het in 1575 opgerichte bedrijf, dat actief is in de verkoop van sterke dranken en cocktails, stuurde CEO Van Doorne om de Belgen te overtuigen hun pintje om te ruilen voor een WodkaRedBull:  

 

 

Tips, tips, tips

Tussen de bedrijven door konden beleggers driftig meeschrijven met de beurskenners. Maar liefst 40 aandelentips vielen er te noteren, in drie tiprondes. De eerste ronde was voor de beleggingsadviesbladen.  


Tipgever  Tip 1   Tip 2

Tip 3

Beurstips Socfinasia Enwave Exmar
De Belegger Boskalis - -
KroffInvest Ahold Delhaize Credit Agricole First Pacific
Testaankoop Invest Atenor EVS AXA
Inside Beleggen Cameco Mithra Goldcorp
Mister Market Magazine  Solvay X-Fab Ablynx

 

Bart Goemaere van Beurstips durfde het aan Exmar, dat momenteel in behoorlijke financiële problemen zit, te tippen. Haar aangekochte LNG-schip raakt namelijk niet verkocht waardoor de banken naar verluidt momenteel de deur platlopen bij de rederij. 

Een bijzonder optreden was er ook van Gert Bakelants van De Belegger. De ervaren beursman volstond met slechts één tip: het Nederlandse Boskalis. Een sterk bedrijf, volgens Bakelants, met een flinke kaspositie dat straks kan profiteren van aantrekkende kapitaalinvesteringen in de momenteel slecht draaiende offshore-sector. 

 

 

De laatste spreker, Pierre Huylenbroeck van Mister Market Magazine, kwam met X-Fab op de proppen. Dit chipbedrijf werd ook door twee latere sprekers genoemd. X-Fab is in februari aan 8 euro naar de beurs gebracht, maar een wegvallend contract en een zwakke dollar deed beleggers huiveren.  

Huylenbroeck gaf X-Fab een koersdoel van tien euro mee, en noemde als pré's de sterke balans, het enorme aantal toepassingen en de referentie-aandeelhouders (zelfde als bij Melexis).   

Later in de middag kwamen de banken/brokers aan de beurt. Ook hier viel de naam X-Fab, maar liefst twee keer nog. Hieronder ziet u de tips uit de tweede en derde ronde. 


 Tipgever  Tip 1   Tip 2

Tip 3

Leleux Warehouse Offices Nokia BIC
Dierderick Leys Instrum Justitia BMW X-Fab
Van Lanschot General Electric Allergan X-Fab
Weghsteen Credit Suisse MDXHealth Global Shipping ETF
Candriam Carl Zeiss Meditec Swedbank ASML
Luc VanderElst  Agfa Bois Sauvage Barrick Gold
BNP Paribas Fortis  DSM AkzoNobel KBC Ancora
KBC Group  AliBaba Biocartis Recticel

 

Een gevarieerd palet aan aandelen, verdeeld over vele sectoren. Naast de vele tips en de bedrijfspresentaties konden beleggers bij de verschillende beursstanden nog rechtstreeks praten met beursbedrijven, zoals ASIT, Thrombogenics, Biocartis en Kiadis Pharma. 

Traditiegetrouw waren de biotechbedrijven oververtegenwoordigd. Belgische beleggers hebben altijd een goed oog voor biotechnologie. De VFB kon terugkijken op een geslaagd evenement. 

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht