'Bitcoin eind dit jaar richting 6.000 dollar' | Beursduivel.be

'Bitcoin eind dit jaar richting 6.000 dollar'

Door Belegger.nl op 5 okt 2017 om 10:30 | Views: 7.062

'Bitcoin eind dit jaar richting 6.000 dollar'

Bitcoin zou bijna 40% in waarde kunnen stijgen en voor het einde van het jaar de 6.000 dollar kunnen bereiken, maar beleggers moeten zich wel schrap zetten voor meer volatiliteit. Dat zei Thomas Glucksmann van handelsplatform Gatecoin tegen Cnbc

"Het hele jaar door hebben we voorspeld dat de bitcoinkoers de 5.000 dollar zal overschrijden en tegen het einde van het jaar richting de 6.000 dollar zal kruipen. En deze voorspelling ligt deze dagen meer in lijn met het marktsentiment", aldus Glucksmann. 

Meer volatiliteit

Beleggers moeten volgens hem wel met meer volatiliteit rekening houden in november. Dit komt doordat de bitcoin in die maand waarschijnlijk opnieuw wordt gesplitst door onenigheid binnen de bitcoingemeenschap over een opwaardering van het netwerk. 

De populariteit van bitcoin heeft namelijk geleid tot verstopping in de handel en de behoefte aan een manier om de transacties sneller af te handelen. In augustus zorgde onenigheid binnen de bitcoingemeenschap al voor de creatie van Bitcoin Cash.

In november zou de tweede fase van het compromisvoorstel SegWit2X, dat is ontwikkeld om beter met de stijging van de transacties om te kunnen gaan, worden ingevoerd. Hierbij zou de blokgrootte worden vergroot tot twee megabytes. De steun voor de tweede fase van SegWit2x is echter afgebrokkeld waardoor een nieuwe splitsing dreigt. 

Bitcoin onder druk

Het derde kwartaal was een bewogen kwartaal voor bitcoin. De cryptomunt steeg met 74% en bereikte op 5.013,91 dollar de hoogste koers ooit. De munt kwam echter ook onder druk te staan door de ontwikkelingen in China. Het land besloot om de zogenoemde initial coin offerings (ICO's) te verbieden. Ook stopten de Chinese handelsplatformen OKCoin, Huobi en BTCChina met de handel in bitcoin op het vasteland. 

In Japan daarentegen werd bitcoin gelegaliseerd en werken enkele grote Japanse banken naar verluidt aan hun eigen digitale valuta, de J-Coin. 

Volgens Charles Hayter, CEO van de website CryptoCompare, is de grootste katalysator van bitcoin de regulering van de cryptomunt. "Japan heeft weer leven in de prijs geblazen en als de mist van onzekerheid wegtrekt in andere jurisdicties, zal duidelijkheid over regelgeving de rem van de prijs afhalen", aldus Hayter, die verwacht dat bitcoin tegen het einde van het jaar de 5.000 dollar zou kunnen raken.

Lees ook: Beijer, Willemse en Van Zeijl voeren Kooplijsten aan

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group