Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Oppassen met teveel risico's'

'Oppassen met teveel risico's'

Beleggers moeten oppassen met het nemen van teveel risico. Doordat de beweeglijkheid op de markten laag is, kunnen veel mensen de risico's echter niet meer goed inschatten. Dat stelt althans Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management.

"Je ziet dat er heel veel risico genomen kan worden, omdat de risico's zoals je ze ziet eigenlijk heel laag lijken. Dat zie je vooral in de aandelenmarkten en valutamarkten. Eigenlijk de enige uitzondering zijn de obligatiemarkten waar de beweeglijkheid van de koers nog wat groter is."

"Voor de rest zit je bijna overal in de buurt van recordlaagtes. Dan zie je dus dat mensen het risico niet meer goed kunnen inschatten en dan maar gaan stapelen."

Agressief beleid centrale banken

Dit komt volgens Van den Heuvel allemaal doordat het centrale bankbeleid heel agressief is. "De rente is heel erg naar beneden gebracht waardoor bedrijven eigenlijk geld gratis kunnen lenen en dan maar investeringen doen die ze met een iets duurdere rente misschien niet zouden doen. Dat zie je overal terug."

In welke beleggingscategorieën ziet Van den Heuvel meer risico? "Dat fenomeen van hele lage beweeglijkheid zie je eigenlijk op alle aandelenmarkten, overal ter wereld. Met name in Europa en de Verenigde Staten is het heel extreem. Het centrale bankengeld heeft eigenlijk alle risico's platgedrukt."

In onderstaande aflevering van Aegon Beleggings TV vertelt Van den Heuvel of er volgens hem een bubbel in de maak is en of Amerikaanse aandelen naar zijn idee nog interessant zijn of dat ze echt te duur zijn.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht