Vervolg uptrendfase voor Boskalis | Beursduivel.be

Vervolg uptrendfase voor Boskalis

Door Nico Bakker op 26 jan 2018 om 12:15 | Views: 3.135

Vervolg uptrendfase voor Boskalis

Op de grafiek van Boskalis is een omkeer van de trend gestart na het dieptepunt in 2017 tot 27+. Charttechnisch gezien is er ruimte voor een stijging tot de weerstandzone 35 en daarboven wellicht tot 48 euro.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario voor u schetsen.

Overgangsfase

De eerste poging van de bulls begin 2017 om de trend opwaarts te breken, werd afgeslagen waarna er een koersdaling volgde naar de bodem rond 27+, tevens het laagste punt van vorig jaar. Daarna is een rebound gestart tot de SMA lijn, gevolgd door een spike bodem op 28,77.

Na de adempauze van de afgelopen weken rond de SMA lijn is een breakout beweging en een trendbreuk ingezet door de bulls. Eerst wat twijfelachtig, maar deze week nemen de bulls overtuigend het voortouw door ook de recente high op circa 32,35 te breken.

De indicatoren doen mee en laten een positief beeld zien, getuige de swingteller die inmiddels +3 noteert en spanningsmeter RSI die is opgeveerd vanaf de 50 lijn. De UP status is daarmee valide. 

Hogere koersen

Hogere koersen liggen in het verschiet en charttechnisch is er ruimte voor een stijging richting de weerstandzone rond 35. Daarna zal de trendmatigheid mogelijk toenemen, waarna de bulls kunnen doorstijgen naar 48,00. De steun ligt ver weg op 28,77, echter onder de SMA zone en de laatste tussenliggende bodem op 30,75 loopt het positieve scenario wel averij op.

Voor trendvolgende beleggers zijn er koopkansen bij witte candles boven de SMA. Onder 30,75 vervalt het positieve scenario.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group