Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Fidelity tipt Chinees consumentenaandeel

Fidelity tipt Chinees consumentenaandeel

Vrijdag 16 februari begint het Chinees Nieuwjaar, het Jaar van de Hond. Fidelity grijpt die gelegenheid aan om Dale Nicholls, portfolio manager Chinese Equities bij de vermogensbeheerder, te vragen naar interessante beleggingen in China voor dit jaar.

Hij wijst op de zogenaamde ‘top dogs’, de winnaars voor de lange termijn. Dat zijn volgens hem consumentenaandelen.

Opkomst middenklasse

“Mijn kernfocus blijft liggen op beleggingen die te maken hebben met de opkomst van de middenklasse in China. Consumenten stellen hogere eisen aan producten en diensten en sommige bedrijven spelen daar handig op in.”

“China MeiDong Auto (ISIN: KYG211921021) is een bedrijf dat gericht is op de lange termijn en het de afgelopen jaren heel goed heeft gedaan. Toch is er mijns inziens nog meer potentieel. Het is een autodealer in de regio Guangdong dat het netwerk maar blijft uitbreiden. Het uitstekende managementteam is heel succesvol in het overnemen van zwakkere dealers en deze vervolgens winstgevend te maken.”

Luxe service

“Het verkopen van auto’s is de core business. Ze hebben partnerships met premiummerken als Porsche en Lexus. Wat China MeiDong Auto echt onderscheidt van concurrenten, is hun service.”

“Het kopen van een auto bij dit bedrijf is een ervaring en het management focust op het leveren van de beste after sales-serive. De monteurs worden vertrouwd door de klanten. Dat de klant in een luxe lounge kan genieten van zijn thee terwijl zijn banden worden verwisseld, is een voorbeeld van service waar klanten meer voor willen betalen. Andere diensten, zoals financieringen, zijn ook kansen om extra omzet te genereren, waar het bedrijf dan ook hard aan werkt.”

Zicht op groei

“Er is zicht op meer groei omdat het dealernetwerk zich uitbreidt door de regio en zelfs nationaal. Dat betekent dus groei van de toekomstige waarde van het bedrijf.”

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht