Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Nieuwe koopkansen voor Galapagos

Nieuwe koopkansen voor Galapagos

De koers van Galapagos heeft de afgelopen maanden een koersdaling achter de rug van circa 17%. Maar nu de correctie lijkt op te drogen, worden er nieuwe koopkansen aangereikt voor de actieve belegger. 

Ik zal de technische conditie en het meest waarschijnlijke scenario voor u duiden aan de hand van de indicaties op de weekgrafiek. 

Bodemproces in volle gang

Al lange tijd bevindt de koers zich in een stijgende trend, gekenmerkt door een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Regelmatig vinden er grote correcties plaats richting het koersgemiddelde, waarna de koers opnieuw weet op te klimmen.

Onlangs wist de koers vanaf de bodem op 71,29 aan te trekken richting de recente top op 98,82, waarna het verkoopgeweld van de afgelopen weken de koers terugbracht naar 79,34 waar thans een bodemproces in volle gang is.

Daarbij bevindt de koers zich midden in de Fibonacci zone, vlak boven de stijgende SMA en in de onderste zone van het stijgende trendkanaal. De indicatoren staan nog in de correctiestand, waarbij de RSI rond het 50 gebied noteert en de swingteller voorlopig nog negatief telt.

Prima kans

Het bodemproces wordt dus nog niet ondersteund door de indicatoren. Charttechnisch is de UP-status dan ook niet valide, maar met de zeer positieve risk/rewardverhouding ligt er toch een prima kans, waarbij er in eerste instantie ruimte ligt tot de eerder genoemde weerstand op krap 99.

Offensieve trendvolgende beleggers zien derhalve hun kansen voor koopposities. Onder 78,75 en bij zwarte candles is het positieve scenario van tafel, dan komt immers de uptrend in gevaar.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht