Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Goldman adviseert deze zes groeiaandelen

Goldman adviseert deze zes groeiaandelen

De Amerikaanse bank Goldman Sachs verwacht dat er vanaf de huidige niveaus weinig opwaarts potentieel over is voor de brede markt. Volgens aandelenstrateeg David Kostin van Goldman is er echter nog wel een beleggingsstrategie over die beter kan presteren.

Dat schrijft Cnbc. Met de S&P 500-index niet ver van de eindejaarsdoelstelling van 2018, adviseert Goldman om bedrijven met sterke groeiperspectieven te kopen tegen redelijke waarderingen. "Seculiere groeiaandelen, of bedrijven met de snelst verwachte groei, bieden waarde op basis van de geschiedenis", schreef Kostin in een rapport aan klanten. 

Kostin herhaalde zijn koersdoel voor de S&P 500 van 2.850 punten voor het einde van het jaar. Dat koersdoel biedt slechts een opwaarts potentieel van 3,7% ten opzichte van het huidige niveau.

Sterk potentieel voor toekomstige groei

De strateeg heeft gekeken naar bedrijven die hun omzet de afgelopen drie jaar met 10% of meer hebben gegroeid en een sterk potentieel hebben voor toekomstige groei. Vervolgens heeft hij aandelen met hoge waarderingen in termen van bedrijfswaarde tot omzetratio's uitgesloten.

De zes aandelen in het 'seculiere groei'-aandelenmandje van Goldman Sachs die door Kostin worden aanbevolen zijn: Alphabet, Amazon, Domino's Pizza, Fortinet, Summit Materials en Ulta Beauty.

Bekijk ook: 'Tech- en bankaandelen blijven koopwaardig'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht