Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Apple ziet er nu aantrekkelijk uit'

'Apple ziet er nu aantrekkelijk uit'

Techbedrijven kregen een flinke tik op de aandelenmarkten. De zorgen rondom datamisbruik doen de aandelen, vooral Facebook, geen goed. Moeten we ver weg blijven van de techsector of is het juist een mooi instapmoment? Jacob Vijverberg van Aegon Asset Management legt uit. 

“Er zijn verschillende redenen voor de daling in de sector”, vertelt Vijverberg in een video-update. “De meest in het oog springende is natuurlijk het datalek bij Facebook."

"Ook zijn er meer algemene zorgen over privacy en inmenging bij verkiezingen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met een enorme winstgroei, en als die winstgroei geen werkelijkheid wordt, zullen de aandelenkoersen zich naar beneden moeten aanpassen.”

Facebook

“Voor Facebook zit het risico ‘m vooral in strengere regulering voor het verzamelen van data”, vertelt Vijverberg in een video-update. “Dat raakt namelijk de kern van het businessmodel van Facebook, want zij verdienen juist het geld met die data en het gericht adverteren.”

Apple

Apple is nog relatief stabiel gebleven is daarmee een uitzondering. Vijverberg stelt dat het bedrijf er nu interessant uitziet. “Wij richten ons op bedrijven met een sterke businesscase en een goede cashflow, en met sterke winsten. Belangrijk is dat het businessmodel moeilijk aangevallen kan worden door concurrenten. Wij denken dat bedrijven als Apple goed in dat plaatje passen.”

Bekijk het gehele gesprek in de video hieronder.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht