Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
 Meeliften met bullenrit ABN Amro

Meeliften met bullenrit ABN Amro

Nu de correctie op de grafiek van ABN Amro lijkt te zijn afgerond, prijken de UP & EL-conditie op ons strategisch dashboard. Een uitgelezen kans voor trendvolgende beleggers om met een gezonde Risk/Reward verhouding mee te liften met een verwachte bullenrit. Ik zal de technische conditie nader voor u toelichten.

Correctie vooralsnog afgerond

In de relatief korte koershistorie die beschikbaar is voor ABN Amro heeft het aandeel sinds de introductie per saldo hogere niveaus opgezocht. De start was weliswaar wat stroef, maar al vrij snel werd een patroon van hogere toppen en bodems zichtbaar.

Recent is een maximum bereikt op 28,48 euro. Vanaf deze top werd vervolgens een correctie ingezet richting de SMA-lijn.

Even leek het koersgemiddelde samen met de voorliggende bodem voldoende steun te bieden, want de markt veerde in eerste instantie op. Maar al vrij snel werden alsnog lagere niveaus opgezocht. Op 23,45 euro is nu opnieuw een bodem geplaatst en na een aantal weken noteert het aandeel nu weer boven de SMA-zone.

In de indicatoren is het bodemproces tevens zichtbaar. Een draai in het momentum wordt gemeten door de swingteller die aan een nieuwe oplopende serie is begonnen. Spanningsmeter RSI meet tevens dat de  daling is afgerond. Vanuit het dynamische oversold gebied is een stijging waarneembaar en thans noteert de indicator boven de 50 stand.

UP conditie en Enter Long coaching aanbeveling

Met deze rangen en standen is zowel de UP conditie als de EL coaching aanbeveling van kracht op het dashboard. Met een gezonde Risk Reward-verhouding liggen er derhalve koopkansen voor de trendvolgende belegger.

Maar onder de steun van 23,45 euro is het positieve scenario van tafel en gaat er een negatieve overgangsfase van start.



Op de hoogte blijven? Wij volgen ABN Amro dagelijks en geven via Twitter @TheDailyTurbo regelmatig updates.

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl)

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht