Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Mooi koopmoment Randstad

Mooi koopmoment Randstad

We zitten in de drukste week van het jaar met zeer veel bedrijfsresultaten en als klap op de vuurpijl de ECB meeting donderdag aanstaande, waar we naar uitkijken. Immers, we hopen dat tijdens de toelichting van het rentebesluit er een aantal hints gegeven gaan worden over het opkoopprogramma dat momenteel 30 miljard per maand bedraagt. 

Als men gaat afbouwen, of zelfs helemaal gaat stoppen, zal dit geleidelijk gebracht gaan worden en kunnen wij hierop gaan anticiperen. Een aantal weken geleden kwam er een Oostenrijkse medewerker van de ECB met de uitlating dat de ECB aan het einde van het jaar geheel zou stoppen met het opkoopprogramma, maar een dag later kwam de ECB direct al met een persbericht dat de uitspraken van deze medewerker op eigen titel waren.

Bedrijfsresultaten

Uiteraard kan dit ook een spel zijn om u en mij vast een klein beetje voor te bereiden op wat er komen gaat. Er wordt momenteel wisselend gereageerd op de bedrijfsresultaten. Als de resultaten in lijn der verwachtingen zijn, zien we gelijk winstnemingen van 4 á 5% bij diverse fondsen.

Als de toekomstvoorspellingen zelfs iets minder zijn, kunnen we maar liefst 10% onderuit, zoals we gisteren bij Flow Traders zagen. Het fonds was natuurlijk enorm opgelopen en heeft mijn koersdoel van 38 euro inmiddels bereikt en ik verwacht een terugval richting de 28 euro.

AEX

Het technische plaatje van de AEX is de afgelopen week behoorlijk verbeterd, nu de AEX het gapje naar 550 netjes heeft gevuld en daarboven kan blijven. De verwachting is dan ook dat de markten verder gaan aantrekken, waarbij we technisch gezien steun hebben op 552, 548, 543 en 538 punten. Weerstand is er op 558, 563 en 572 punten, de oude top van begin dit jaar. 

Bij de fondsen individueel binnen de AEX heb ik wisselende signalen. Toch zie ik een aantal fondsen die ik afgelopen week als koopkandidaat aan u meegaf het momenteel heel goed doen, zoals Altice, Aegon, ArcelorMittal, Philips, Shell en Unilever. 

Vandaag komt Galapagos met haar cijfers en het fonds is een behoorlijk stukje verwijderd van het oude top richting de 96 euro. Ik verwacht dat we de komende maanden hogere niveaus gaan opzoeken en dat we weer op weg zijn naar de oude top. De biotech sector werd even geteisterd door gezonde winstnemingen, maar de huidige dip geeft nu weer mooie kansen.

Randstad

Gisteren kwam uitzendbureau Randstad met haar resultaten en met een omzet van 5,7 miljard, was dat precies wat analisten hadden verwacht. Wel zien we dat de bruto marge onder de 20% is gedaald met een getal van 19,6%. Aan de ene kant heeft Randstad last van wat valuta-effecten en men is nog steeds flink aan het investeren in Monster. Aan de ene kant zien we dat Nederland, de thuishaven, flink aan het groeien is met zo’n 5%, maar in Amerika zien we echter een krimp van 3%. 

Wat mij opvalt is dat de online vacaturesite Monster een krimp liet zien van maar liefst 16%. Je zou zeggen dat juist online vacaturesites het goed moeten doen in deze tijd van de digitale snelweg, maar Randstad heeft hier duidelijk moeite mee. Het aandeel ging gisteren meer dan 3% onderuit. 

Het technische plaatje van Randstad blijft echter goed liggen en ik ben en blijf positief voor de gehele uitzendsector. De huidige dip in Randstad is in mijn ogen een mooi koopmoment en mijn 12 maands-koersdoel ligt op 58 euro.

Naast Randstad zou u ook eens kunnen kijken naar Brunel. Dit fonds detacheert met name voor oliegerelateerde bedrijven en de olieprijs heeft de wind in de zeilen en kan verder omhoog. Brunel is tevens een overnamekandidaat.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, BAM, PostNL, VIX en KPN. Privé heeft hij longposities in Ahold, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht