Goldman Sachs tipt deze 9 groeiaandelen | Beursduivel.be

Goldman Sachs tipt deze 9 groeiaandelen

Door Belegger.nl op 16 mei 2018 om 08:20 | Views: 18.746

Goldman Sachs tipt deze 9 groeiaandelen

Hoewel Goldman Sachs geen enorme stijging voor de S&P 500 voorziet, zijn er in haar ogen nog volop interessante koopjes. De zakenbank tipt deze negen groeiaandelen.

De S&P 500 index zal waarschijnlijk niet veel stijgen in rest van het jaar. De Amerikaanse zakenbank herhaalde deze week zijn koersdoel van 2.850 punten voor de S&P 500 aan het einde van het jaar. Dat betekent slechts een opwaarts potentieel van 4,5% ten opzichte van de huidige koers, meldt Cnbc.

Sterke groeiers

Maar volgens  Goldman Sachs is er nog altijd een beleggingsstrategie die beter kan presteren dan de brede markt. David Kostin, de Amerikaanse aandelenstrateeg van de bank, adviseert om aandelen te kopen van bedrijven met met sterke vooruitzichten voor de omzetgroei in het volgende jaar. De zakenbank verwacht namelijk dat beleggers begin juli al vooruit zullen kijken naar de resultaten voor 2019.

"We blijven de aandelen aanbevelen met de hoogste voorspelde omzetgroei", aldus Kostin, die verwacht dat de groei van het Amerikaanse economie volgend jaar zal vertragen.

Kooplijstje

Hij heeft een kooplijst samengesteld. Deze bevat diverse internet- en technologieaandelen, zoals Amazon, Netflix, softwarebedrijf Autodesk en zelfs het geplaagde Facebook.

Andere koopwaardige aandelen met een geschatte omzetgroei in 2019 van meer dan 20%, zijn het farmaceutische concern Vertex Pharmaceuticals, maker van medische apparatuur Align Technology en waterbedrijf Pentair.

Volgens TheStreet staan ook de Amerikaanse olie- en gasproducent Cabot Oil & Gas en olie- en gasexploratiebedrijf Concho Resources op de kooplijst van Goldman Sachs. De verwachte omzetgroei in 2019 voor het Texaanse Cabot Oil & Gas bedraagt 34%. De omzetgroei van het eveneens in Texas gevestigde Concho Resources wordt geschat op 30%.

Bekijk ook: Deze 2 aandelen stegen afgelopen jaar meer dan 100%

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group