Morningstar: 10 koopwaardige blue chips | Beursduivel.be

Morningstar: 10 koopwaardige blue chips

Door Belegger.nl op 7 jun 2018 om 10:00 | Views: 8.004

Morningstar: 10 koopwaardige blue chips

Wellicht bent u bekend met de Ultimate Stock Pickers van Morningstar. Zij publiceren ieder kwartaal een overzicht van hun aan- en verkopen van aandelen. In het eerste kwartaal werden vooral blue chips gekocht, de grote en bekende namen.

Daarnaast richtten de Stock Pickers zich op een aantal interessante koopjes, waar ze puur op waardering zijn ingestapt. Dat zijn bijvoorbeeld CVS Health en American International Group.

Apple

“Eén aandeel is het apart vermelden waard”, zo schrijft Robert van den Oever van Morningstar. “En dat is Apple, omdat dit momenteel noteert tegen een hogere koers dan de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. Het aandeel Apple komt in de top-10 terecht door de aankopen van Berkshire Hathaway, het beleggingsfonds van sterbelegger Warren Buffett.”

Bekijk hieronder de top 10-posities van de Ultimate Stock Pickers die zij op basis van overtuiging kochten. 

Morningstar licht twee voorbeelden uit de lijst toe: CVS Health en American International Group.

CVS Health

Dit aandeel kent de hoogste korting ten opzichte van zijn fair value: maar liefst 44%. Morningstar analist Vishnu Lekraj: “Bij de huidige koers is CVS Health een uitstekende mogelijkheid om in te stappen in een grote naam van hoge kwaliteit in de sector gezondheidszorg.”

“Het draait nu vooral om het samengaan met Aetna, die naar verwachting eind dit jaar afgerond is. Deze nieuwe combinatie biedt tal van mogelijkheden om de efficiency te verbeteren en de winstgevendheid op te krikken. Daarbij kan het straks zorg en verzekeringen samen aanbieden en dat maakt CVS een machtige partij in de markt.”

American International Group

De andere aantrekkelijke naam is de verzekeraar AIG. Dat kent een korting van 30% ten opzichte van de fair value die Morningstar Brett Horn voor het aandeel berekent.

“Het komt niet vaak voor dat een verzekeraar tegen zo'n forse korting te verkrijgen is, en dat is juist een kans om van te profiteren. De lage waardering komt door de magere cijfers die de verzekeraar de afgelopen tijd heeft laten zien. In levensverzekeringen gaat het goed, maar bij schadeverzekeringen zijn de schade-uitkeringen dermate hoog dat er weinig winst overblijft. Bovendien doen concurrenten het op dit punt beter.”

Horn ziet echter dat AIG druk bezig is met een ommekeer. “Uiteindelijk zal het effect sorteren, maar dat duurt even bij zo’n grote verzekeraar als deze. Geef het dus even de tijd.”

Lees meer: Drie aandelen om te kopen en te houden voor 50 jaar

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group