Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Afkoeling in Aegon

Afkoeling in Aegon

De turbulentie op de Europese aandelenvelden wordt op  menig chart gereflecteerd. Toch zijn er charttechnisch nog steeds mooie stijgende trends te vinden waarin na correctieve fases nieuwe koopkansen worden aangereikt voor de trendvolgende belegger. 

Dat is ook het geval voor het aandeel Aegon waarin sinds zes weken een correctieve fase zichtbaar is. Hoe lang houdt de afkoeling nog aan? En is het al weer tijd om in te stappen? Aan de hand van de chart en ons Dashboard als filter omschrijven we de meest waarschijnlijke koersroute. 

Resistance fase

Gematigd hogere toppen en hogere bodems sieren de chart van Aegon sinds halverwege 2017. Vanaf de bodem op 4+ zoekt de markt steeds weer hogere niveaus op. Er lag aanvankelijk pittig wat weerstand in de zone 5+, maar ook daar wist het aandeel door heen te breken.

Recent is er getopt op krap 6 euro en thans is een correctieve fase zichtbaar die gereflecteerd wordt in de indicatoren. De swingteller staat immers op -5 en de RSI is onder de 50 zone gezakt. Op het Dashboard is de Resistance fase dan ook van kracht ter bevestiging van de afkoeling. 

Offensieve koopjesjagers

In het kader van het aloude traders adagium 'Koop de dip' staan koopjesjagers binnenkort klaar om toe te slaan. Zij wachten immers op de afronding van de correctieve fase. Zo rond de Fibonacci zone vallen de stijgende gemiddelde lijn en de steunniveaus op 5+ mooi samen als koopzone.

De markt zal daar dan ook witte candles moeten laten zien als teken dat de bereidheid weer aanwezig is om de trend nieuw leven in te blazen. Daarbij zal het eerste koersdoel op krap 6 euro worden bepaald. Een exit is te overwegen onder de SMA en de steunzone. Daar gaat immers een overgangsfase van start en ligt een verdere afdaling richting 4+ op de loer. Per saldo betekent dit een mooie risk/reward, waarbij het risico uiteraard het belangrijkst is.

'De grootste winst zit immer in het beperken van het verlies'. Alles bij elkaar is het dus wachten op witte candles voor de offensieve trendvolgende belegger. Daarna zal tevens snel de UP conditie weer op het Dashboard moeten verschijnen, waarna behoudende beleggers nieuwe posities kunnen overwegen.

Dashboard Beleggen

De hiervoor geschetste condities en verwachte hervatting van de stijgende trend worden gevoed vanuit mijn Dashboard Beleggen-methodiek, die enerzijds marktcondities in kaart brengt en anderzijds coaching aanbevelingen aanreikt. Met mijn Twitter @TheDailyTurbo berichten hou ik u op de hoogte van de rangen en standen voor Aegon. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht