'Beweeglijke markten zorgen voor voldoende kansen' | Beursduivel.be

'Beweeglijke markten zorgen voor voldoende kansen'

Door Belegger.nl op 12 jun 2018 om 14:25 | Views: 1.443

'Beweeglijke markten zorgen voor voldoende kansen'

De beweeglijke markten in Europa en Amerika zorgen voor beleggingskansen. Dat stelt Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management in een nieuwe aflevering van Aegon Beleggings TV. 

"De meeste beleggingen zijn afgelopen jaren eigenlijk behoorlijk in waarde gestegen en nu begint die groei een beetje op een piekniveau aan te komen. Dan wordt het moeilijker om veel (winst)groei in de toekomst te zien, dus alles is wat minder aantrekkelijk."

"Als er dan iets gebeurt zoals de crisis in Italië, dan zie je dat de Duitse rente ineens van 70-80 basispunten naar 30-40 basispunten terugzakt. Dat is wel heel laag." En dat maakt bijvoorbeeld een overweging in relatief veilige beleggingen interessant, stelt Van den Heuvel.

Interessante beleggingen

Dat de aandelenmarkten en bedrijfsobligaties wat goedkoper zijn geworden maakt ze weer tot interessante beleggingen. Van den Heuvel denkt dan ook dat de dynamiek en de beweeglijke kant zorgen voor kansen in een jaar als dit, bijvoorbeeld op de rentemarkt.

Benieuwd waar hij die kansen precies ziet? Dat vertelt Van den Heuvel in onderstaande aflevering van Aegon Beleggings TV voor juni. Verder gaat hij in op de Italiaanse crisis, die uiteindelijk toch geen Europese crisis bleek.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group