Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'MDxHealth kansrijke belegging'

'MDxHealth kansrijke belegging'

Het Belgische biotechbedrijf MDxHealth heeft een universitaire studie laten uitvoeren naar de effectiviteit van de test SelectMDx, en de uitkomsten zijn gunstig. Dit is een leuk steuntje in de rug voor het bedrijf en het maakt het aandeel kansrijk.

Dat is de strekking van de analyse van het aandeel MDxHealth door analist Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. 

Prostaatkanker

Met de SelectMDx-test kan prostaatkanker worden opgespoord. Prostaatkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker bij mannen. Meestal wordt dit type kanker via een biopsie opgespoord, maar dat is een nare ingreep. Het kan ook met een MRI-scan, maar dat is erg kostbaar en bovendien bestaat er geen consensus of zo’n scan wel nauwkeurig genoeg diagnosticeert. 

MDxHealth heeft nu in de VS onder 400 patiënten een studie laten uitvoeren naar de test SelectMDx. Met deze test kan door middel van urine-onderzoek met een zeer hoge nauwkeurigheid worden vastgesteld of een biopsie of MRI-scan nodig is. Daardoor zullen er minder ‘overbodige’ biopsies en MRI-scans uitgevoerd hoeven worden: prettiger voor patiënten én kostenbesparend.

‘Opsteker’

Crum: “Dit is een opsteker voor MDxHealth. Nu het klinisch nut is aangetoond, kan het bedrijf ermee de boer op en proberen medici zo ver te krijgen dat ze de test ook daadwerkelijk gaan gebruiken. MDxHealth is een kansrijk bedrijf, maar kent ook een bovengemiddeld risico."

"Het schrijft vooralsnog geen zwarte cijfers en dat zal naar verwachting in ieder geval dit jaar ook niet het geval zijn. Het bedrijf is daarnaast sterk afhankelijk van het acceptatieproces in de medische wereld en dat verloopt soms trager dan gewenst.”

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht