'Waarde Ontex hoger dan 27,50' | Beursduivel.be

'Waarde Ontex hoger dan 27,50'

Door Beursduivel.be op 9 jul 2018 om 13:11 | Views: 5.277

'Waarde Ontex hoger dan 27,50'

Het lijkt erop dat de dagen van Ontex op de beurs zijn geteld. Vrijdag werd de handel in het aandeel al stilgelegd vanwege overnamegeruchten. Vaak blijft het bij geruchten, maar in het geval van Ontex blijken die wel te kloppen.

Dat stelt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk in zijn artikel op IEX Premium.

PAI Partners heeft zijn oog laten vallen op de luierfabrikant. Direct werd ook een niet-bindend bod gedaan, dat werd afgewezen. De hoogte van dat bod is niet bekendgemaakt.

Het tweede bod is wel bekend: 27,50 euro per aandeel, in contanten. Nu vindt overleg plaats bij Ontex hoe om te gaan met dit verhoogde bod. 

Geen cadeautjes

Crum: “Private equity-partijen als PAI Partners geven geen cadeautjes weg. De waarde van Ontex zal ongetwijfeld hoger liggen dan de nu geboden 27,50 euro. Tegelijk geldt dat Ontex zich middenin a perfect storm bevindt: een mislukte overname, tegenzittende valuta's, hogere grondstoffenprijzen en verscherpte concurrentie.”

Het is koffiedik kijken óf het tot een beurs-exit komt, en zoja op welk niveau, schrijft de expert. “Het bod is voorwaardelijk en hangt onder andere af van de uitkomst van een boekenonderzoek.”

Lees ook: Euronav houdt de moed erin

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Reacties

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dage
0
Dit zou dus de tweede keer zijn dat ontex van de beurs wordt gehaald. Zo'n aandeel moesten ze verbieden van op de beurs te komen. Veel geld pakken met beursgang, dan afglijden dat de aandeelhouder groot verlies lijdt, dan van de beurs halen. Voor opnieuw na een aantal jaar terug een beursgang te doen, weer afglijden en dan maar verkopen
Joery92
0
De markt is een labiel beestje. API wil 27,5 euro betalen, maw ligt de waarde van Ongex hoger.
Als je het forum van Ontex volgt dan merk je op dat ik al reeds begin dit jaar Ontex gewaardeerd heb tussen 30 en 32 euro/aandeel.
Ontex doet het goed ongeacht de situatie waar ze in zitten alleen doet de markt een beetje zijn zin en volgt vooral het nieuws.
Overname van Hypermarcas in Brazillie loopt niet van een leien dakje maar om daarol zo zwaar afgestraft te worden oo de markt is een beetje overdreven.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group