50 sterke bedrijven die volgens Goldman koopwaardig zijn | Beursduivel.be

50 sterke bedrijven die volgens Goldman koopwaardig zijn

Door Belegger.nl op 10 jul 2018 om 07:45 | Views: 10.244

50 sterke bedrijven die volgens Goldman koopwaardig zijn

Nu de markt in een periode van volatiliteit is beland, is het belangrijk dat beleggers vasthouden aan financieel gezonde bedrijven van hoge kwaliteit. Dat meldt TheStreet op basis van een rapport van de Amerikaanse bank Goldman Sachs. 

De aandelenmarkten kampen met verschillende grote onzekere factoren zoals de uitkomsten van de onderhandelingen over de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) en de ontwikkelingen in het internationale handelsconflict. Daarom is het belangrijker dan ooit dat beleggers zich houden aan financieel gezonde bedrijven. 

Sterke balansen

"In de aandelenmarkt zou het aanscherpen van de financiële omstandigheden de aanhoudende outperformance van aandelen met sterke balansen moeten bevorderen", benadrukte strateeg David Kostin van Goldman Sachs. De aandelen van Goldman's lijst van 50 bedrijven met sterke balansen hebben het dit jaar beter gedaan dan de bedrijven met zwakke balansen. 

"In ons basisscenario zal een gezonde economie de Fed ertoe brengen om de financiële voorwaarden aan te scherpen en de rentekosten op te trekken. Als de economische groei vertraagt, zullen de huidige gezonde interestdekkingsratio's echter verzwakken naarmate de winsten dalen. Beide omstandigheden zijn in het voordeel van bedrijven met sterke balansen", aldus Kostin. 

50 bedrijven

De lijst van Goldman bevat bedrijven als Facebook, Nvidia, Adobe Systems, Home Depot, 3M, Cimerex Energy en Electronic Arts. Hieronder vindt u de gehele lijst van Goldman van de 50 bedrijven met sterke balansen. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Lees meer: Goldman adviseert deze olieaandelen te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group