Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Ahold Delhaize richting ons koersdoel

Ahold Delhaize richting ons koersdoel

De impact van de uitlatingen van Trump worden steeds minder. Wel zien we dat in de Aziatische regio de verliezen de laatste tijd behoorlijk zijn opgelopen door de handelsoorlogverklaringen.

Cijferseizoen

Deze week wordt er een start gemaakt met de halfjaarcijfers en kunnen we gaan kijken hoe vooral in Azië de bedrijven de nieuwe reeks heffingen op hun toekomstige winstgroei gaan interpreteren. Bent u er dus van bewust dat we de komende weken de nodige uitslagen op de financiele markten zullen zien.

Met name de financiële waarden, zoals Citigroup, JP Morgan Chase en Well Fargo, komen vanaf vrijdag met hun resultaten. Ik ben vooral benieuwd hoe de wereldwijde autofabrikanten de heffingen gaan interpreteren.

In lijn hiermee kijk ik natuurlijk ook naar mijn positie op TomTom, die volop vertegenwoordigd is in de automotive sector met haar navigatietools.

Brexit

Wat we ook goed in de gaten moeten houden, is de Brexit. Nu de definitieve scheiding eraan zit te komen, lopen de gemoederen in Engeland hoog op.

Mocht er vandaag een Brexit-verkiezing zijn, dan denk ik dat de Engelsen graag aan boord zouden willen blijven in de Europese Unie. Maar dit is wel een punt dat de handel de komende maanden in haar greep kan houden.

AEX

Door de stijging van de afgelopen dagen is het technische plaatje van de AEX wel wat verbeterd. De index is boven de 558 punten gekomen en dat is technisch gezien positief.

Er lijkt nu ruimte naar de 563 punten en daarboven is er weer ruimte naar de 572 punten. Vaste lezers van mijn column weten dat mijn eindejaars koersdoel voor de AEX nog steeds 609 punten is.

Uiteraard is de kou zeker nog niet uit de lucht. Er is steun op 553, 548 en 543 punten. We moeten dus alert blijven en de markt op de voet blijven volgen.


Indexzwaargewichten Unilever en Shell blijven het op dit moment goed doen en trekken binnen de AEX de kar. Dat is dus in ieder geval positief.

SBM Offshore en Fugro

In de Midkap heeft SBM Offshore het momenteel zwaar, evenals Fugro. Dit zijn echter wel fondsen die op de huidige niveaus opgepikt mogen worden. Ze zijn speculatief, maar wel kansrijk.

Ahold Delhaize

Onzekere tijden en defensieve waarden passen goed bij elkaar. Ahold Delhaize behoort zeker in deze categorie en het aandeel heeft in 2018 een prima performance laten zien.

Ondanks het feit dat in de supermarktbranche de concurrentie hevig is, doet de Nederlands-Belgische supermarktketen het erg goed. Op eigen kracht wist het concern in het eerste kwartaal van 2018 de omzet met zo’n 2,5% te laten groeien. Met name de online strategie slaat goed aan, want daar groeide de omzet met maar liefst 23%.

Wereldwijd zien we wel dat supermarktketens hier en daar willen fuseren en dat er nieuwe spelers zoals Amazon de markt betreden. Ahold zit wel in het wat meer luxe segment en profiteert momenteel van de wat aantrekkende economieën.

Wij verwachten dan ook dat het aandeel Ahold de komende periode verder gaat aantrekken naar mijn koersdoel van 22,20 euro. Ik blijf enthousiast en verwacht hogere koersen.



Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Unilever, PostNL, VIX en Shell. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht