'Meewerkende houding bij Ontex' | Beursduivel.be

'Meewerkende houding bij Ontex'

Door Beursduivel.be op 11 jul 2018 om 10:47 | Views: 1.246

'Meewerkende houding bij Ontex'

Er vindt boekenonderzoek plaats bij Ontex en dat wijst op een coöperatieve houding bij het bedrijf. Beleggers mogen daaruit afleiden dat er wellicht zaken kunnen worden gedaan, zo stelt analist Martin Crum in een update over de overnameperikelen rond de luierfabrikant.

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, zo staat te lezen in zijn IEX Premium-artikel. De hoogte van het eerste bod van PAI Partners was onbekend, maar het tweede bod van 27,50 lijkt meer in de smaak te vallen. Crum: "Dat er nu al een boekenonderzoek plaatsvindt, wijst op een meewerkende houding vanuit Ontex."

Onzekerheid

“De koers van Ontex schommelt momenteel tussen de 25,50 en 26,20 euro. Dat duidt op de nodige onzekerheid over het slagen van het bod én de hoogte van het bod.”

De analist wijst erop dat het gaat om een niet-bindend overnamebod. “PAI kan dus nog afhaken, al ligt dit niet in de lijn der verwachting. Het is wel mogelijk, en daar houden wij wèl nadrukkelijk rekening mee, dat het uiteindelijke bod enkele kwartjes lager zal uitvallen.”

Kans op narigheid

“Ontex heeft zich flink vertild aan een wat grotere overname in Brazilië en er bestaat een redelijke kans op enige narigheid, wat tijdens het boekenonderzoek naar boven zou kunnen komen. Een definitief overnamebod op 27 euro in cash zou ons dan ook niet verbazen. Private equity-spelers als PAI Partners spelen het spel hard.”

Bekijk ook: 'Waarde Ontex hoger dan 27,50'

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group