Belgische belegger prefereert farmaceutische sector | Beursduivel.be

Belgische belegger prefereert farmaceutische sector

Door Beursduivel.be op 12 jul 2018 om 16:00 | Views: 2.280

Belgische belegger prefereert farmaceutische sector

Belgische beleggers geven op sectorniveau de voorkeur aan de medische en farmaceutische sector. Op de tweede plaats staat de technologiesector en op de derde plaats de financiële sector. 

Dat blijkt uit de Binck BeleggersBarometer voor juli. 

De minst geliefde sectoren van dit moment zijn onderhoud, transport & dienstverlening (5%), consumptieservices (9%) en telecom (10%). 

Op een schaal van -10 tot +10 komt het vertrouwen dat beleggers hebben in de financiële markten uit op 3,2, tegenover 3,3 in mei. Beleggers schatten daarnaast de ontwikkelingen van de Bel 20 voor de komende maand slechter in (+0,4% op een schaal van -10% tot +10%) dan bij de vorige meting in mei (0,6%). 

Favoriete aandelen

De favoriete aandelen om aan te kopen zijn op dit moment AB InBev, Ackerman & van Haaren en KBC Group. Aandelen die Belgische beleggers geschikt achter voor de verkoop zijn Bpost, Telenet Group Holding en Proximus. Dit is dezelfde top 3 als in mei.

Lees ook: Belgische belegger fors pessimistischer over aandelenmarkt

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group