Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nieuwe stijgende fase voor Aalberts

Nieuwe stijgende fase voor Aalberts

In grote bewegingen van grofweg 15% beweegt het aandeel Aalberts dit jaar in een trading range binnen een lange termijn stijgende trend. Met de SMA als dynamische steun geeft de markt nu signalen dat een nieuwe rit omhoog aanstaande is en koopposities zijn dan ook te overwegen.

De technische componenten die daaraan ten grondslag liggen, zal ik nader voor u toelichten. 

Correctieve fase

Dit jaar is er sprake van een zijwaartse fase binnen de stijgende trend. De markt beweegt daarbij tussen de steunzone op 38+ en de weerstand op 44+. Vanaf de top 44,05 is het aandeel de afgelopen weken gedaald richting de stijgende gemiddelde lijn, die net boven de steun op 38,12 in het veld ligt.

De correctieve fase lijkt te zijn afgerond nu er geen lagere highs meer worden neergezet en de markt een witte candle produceert als teken dat kopers op hogere niveaus instappen. Spanningsmeter RSI geeft de overgang weer met een dip net onder de 50 lijn. De verandering in momentum wordt tevens bevestigd door de swingteller die blauw kleurt en +1 weergeeft. 

Opwaarts potentieel

Charttechnisch ligt er potentieel tot circa 44. De markt zal de komende weken dan ook de nodige overtuiging moeten laten zien en wekelijks hogere Lows moeten vormen. Onder 39,41 is de voortzetting van de uptrend van tafel. De Risk/Reward verhouding is derhalve matig, maar voldoende om een kooppositie te rechtvaardigen.

Al met al een prima uitnodiging voor de trendvolgende belegger. Voor nu bezien of de bulls weten door te pakken in hun streven hogere koersniveaus op de borden te zetten. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook koopposities overwegen. Onder krap 39+ ligt er een diepere correctie op de loer en is een exit te overwegen.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht