Zo kunnen beleggers de resterende stierenmarkt bespelen

Door Belegger.nl op 31 juli 2018 07:00 | Views: 6.710

Zo kunnen beleggers de resterende stierenmarkt bespelen

Volgens analisten van Citigroup is het nog "te vroeg om het einde te voorspellen van de wereldwijde stierenmarkt die al negen jaar duurt". Verschillende marktkenners geven dan ook aan wat beleggers moeten doen om het meeste te halen uit wat er nog over is van de opgaande markt, meldt TheStreet.

Hoewel het bijna onmogelijk is om te voorspellen wanneer de markt zijn top bereikt, adviseert financieel planner William Brancaccio van Rightirement Wealth Partners dat beleggers die denken dat een correctie niet ver weg is, hun geld uit kwetsbare sectoren moeten halen.

"Als we een marktpiek naderen en je zoekt bescherming, dan wil je overwogen zitten in defensieve sectoren", aldus Brancaccio. "Gezondheidszorg, nutsbedrijven en consumentengoederen zouden een goed uitgangspunt zijn, ook energie en materialen houden het tijdens een dalende markt vaak droog." En vermijd de zogenoemde FANG-aandelen, zoals Facebook. 

Voorbereiden op onvermijdelijke correctie

Het beste wat beleggers voor hun portefeuille kunnen doen tijdens de finale van een stierenmarkt, is ervoor zorgen dat het de naderende berenmarkt kan doorstaan, zei financieel planner George Gagliardi van Coromandel Wealth Management. Hoewel Gagliardi van mening is dat een berenmarkt een nog tijdje uitblijft vanwege de stijgende rente, beveelt hij beleggers aan om voorzorgsmaatregelen te nemen, aangezien een correctie op de loer ligt.

"Waarom zou je met honderden theaterbezoekers naar de enige nooduitgang rennen wanneer iemand 'vuur!' roept? Waarom ga je niet alvast naast de deur staan om als eerste naar buiten te rennen, of beter nog, ga vroeg weg", aldus Gagliardi.

"Deze markt heeft misschien nog wat opwaarts potentieel, maar het heeft zeker veel neerwaartse risico's, en iedereen die denkt dat ze snel genoeg zullen zijn om uit de markt te stappen als het echt misgaat, houdt zichzelf voor de gek."

Gagliardi raadt aan om beleggingen met een lager risico, zoals kortlopende staatsobligaties, aan de portefeuille toe te voegen om ervoor te zorgen dat de marktcorrectie de winsten van de afgelopen negen jaar niet uitwist.

Koopkansen

Financieel planner Ruth Delaney adviseert beleggers om zich ook voor te bereiden om aandelen te kopen. "Het einde van een stierenmarkt is niet het einde van de wereld en biedt mogelijk enkele koopmogelijkheden voor jongere, meer risicotolerante beleggers", aldus Delaney.

Oudere beleggers die kort voor hun pensioen staan en niet genoeg tijd hebben om een marktcyclus af te wachten, kunnen volgens Delaney beter investeren in minder risicovolle beleggingen. 

"Afhankelijk van uw levensfase, is het altijd verstandig om uw risicotolerantie en uw vermogen om risico's te nemen, opnieuw te evalueren. Als je bijna met pensioen gaat, is het misschien tijd om je portfolio opnieuw te verdelen om de impact van een berenmarkt te verminderen."

Lees meer: Hier liggen de kansen in de aandelenmarkten volgens Morningstar

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront