Buy the dips or sell the rally? | Beursduivel.be

Buy the dips or sell the rally?

Door John Beijer op 10 okt 2018 om 12:20 | Views: 6.538

Buy the dips or sell the rally?

Deze week gaat het derde kwartaalcijferseizoen officieel van start en vanmorgen kwam TakeAway.com met haar cijfers. De economieën in Europa doen het goed en dat is terug te zien in het aantal bestellingen bij TakeAway. 

Men behaalde een ordergroei van 31% en met name in Duitsland gaat het heel erg goed. We zien dan ook dat TakeAway momenteel 5% hoger noteert. 

Een andere opvallende stijger vandaag is Altice. Gisteren stond het aandeel scherp onder druk, nadat er een adviesverlaging kwam van Redburn. Vandaag zien we het aandeel echter herstellen, omdat men van plan is het Franse televisienetwerk TLM over te nemen. Ik blijf bij mijn visie dat Altice de komende maanden verder mag gaan herstellen en gebruik dips om het aandeel op te kopen.

Cijfers

De verwachtingen voor de derde kwartaalcijfers zijn sterk verdeeld. In Europa kunnen de cijfers beïnvloed worden door de enorm hete zomer, waardoor het bij de ene sector een stuk beter ging en de andere juist minder. 

De handelsoorlog tussen Trump en de rest van de wereld zal natuurlijk ook zijn invloed hebben op de bedrijfsresultaten. Diverse autofabrikanten uit Duitsland hebben al winstwaarschuwingen gegeven en ook hun toeleveranciers zullen daaronder lijden, is mijn idee. 

Chipgerelateerde bedrijven staan de afgelopen weken stevig onder druk en de verwachtingen zijn daar zeer laaggespannen. Het zou dus nu interessant kunnen zijn om eens te kijken naar ASML die vandaag 3% lager noteert en naar BESI, die ook 3% lager noteert op 16,74 euro.

ING

De financiële waarden, en dan in het bijzonder ING, zouden ook weleens verrassend uit de hoek kunnen komen. De verwachtingen zijn ook daar zeer laag gespannen en het fonds heeft dit jaar al zeer rake klappen opgelopen. Een technisch hertel richting 12 euro mag dan ook verwacht worden.

Oliegerelateerde waarden hebben de wind in de zeilen en SBM Offshore mag op weg naar mijn koersdoel van 18 euro en Fugro is op weg naar 14 euro.

AEX

Traditiegetrouw is oktober een turbulente maand. Overal zie ik nu alweer heel veel negatieve berichten voorbij komen, bijvoorbeeld dat de bull run ten einde is, dat de schulden te groot zijn en dat nu de rentes in de VS ook nog oplopen, we enorme problemen kunnen verwachten de komende jaren. 

Kopen of lozen?

Vandaar dan ook mijn titel, moeten we de dip gebruiken om te kopen, of moeten we juist posities lozen? Als ik kijk naar de dag- en maandgrafiek, zie ik behoorlijke verschillen. Op de maandgrafiek ziet het technische plaatje er gewoon keurig uit en is de daling van de afgelopen week er eentje binnen de stijgende trend. 

De daggrafiek is door de daling van de afgelopen week verslechterd en per saldo is het beeld daar nu neutraal. Er bestaat een kans dat we nog iets verder terugvallen. Voor mensen die kort op de bal spelen, is het idee om de opleving naar 538 aan te grijpen om even wat puts te kopen, voor een verwachte terugval naar iets lagere niveaus. 

Voor mensen die een visie voor de langere termijn hebben, biedt de dip nu juist kansen om posities in te slaan. Immers, ik blijf van mening dat mijn koersdoel van eindejaar naar 609 nog steeds gehaald zal worden. Nu de cijfers eenmaal vrijkomen, is de relatief stille periode voorbij en mag er meer beweging verwacht worden.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Bpost, Unilever, PostNL, VIXShell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group