Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Koersdip zorgt voor koopkansen kwaliteitsaandelen

Koersdip zorgt voor koopkansen kwaliteitsaandelen

Door de recente beurscorrectie is een reeks kwaliteitsaandelen flink afgestraft. Dat biedt koopkansen voor beleggers. Morningstar heeft op Finanzen.nl een lijst samengesteld met Amerikaanse kwaliteitsaandelen die nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

De recente correctie op de aandelenmarkten toonde volgens Morningstar een verschijnsel dat misschien nog wel interessanter is dan de correctie zelf: beleggers maakten de draai van groeiaandelen naar waardeaandelen.

Marktbarometer toont draai

De Morningstar Marktbarometer, die de rendementen van de Morningstar Style Box weergeeft, laat goed zien waar de veranderingen plaatsvonden. De zogeheten Morningstar Style Box telt negen segmenten, onderverdeeld in marktkapitalisatie (large-, mid-, smallcap) en beleggingsstijl (waarde, groei en gemengd).



De Marktbarometer over september laat zien dat groeiaandelen plotseling in de min duiken, terwijl waardeaandelen juist op winst komen te staan. In de maanden ervoor was de situatie juist omgekeerd.

Tech uit de gratie

Groeiaandelen, waaronder grote Amerikaanse techfondsen als Google en Apple, waren de afgelopen tijd de grote aanjager van de aandelenmarkten. Beleggers waren bereid om voor deze bedrijven een premie te betalen, in een periode van grote politieke onzekerheid, zoals handelsspanningen, de Brexit en - recentelijk - de perikelen rond de Italiaanse staatsschuld. Het lijkt erop dat beleggers die bereidheid hebben laten varen.

Lijstje afgestrafte kwaliteitsaandelen

Morningstar kijkt bij zijn beoordeling van aandelen en beleggingsfondsen altijd naar de lange termijn. In roerige tijden met scherpe dalingen op de beurzen, is het zaak voor beleggers om zich niet te veel te laten afleiden door de waan van de dag.

Morningstar ziet marktdalingen vooral als koopkansen, maar dan alleen voor aandelen en obligaties die fundamenteel sterk en kwalitatief goed zijn. Op die manier is een correctie geen reden om somber te worden. Het kan ook gelden als een buitenkans om afgestrafte aandelen te kopen van bedrijven waarvan de fundamentals goed zijn.

Dat resulteert in het volgende lijstje van Amerikaanse kwaliteitsaandelen die volgens de fondsenspecialist op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Hier staan enkele grote namen op, zoals Facebook, Amazon, Adobe, Caterpillar, FedEx en TripAdvisor.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht