Deze biotechaandelen zijn klaar voor herstel | Beursduivel.be

Deze biotechaandelen zijn klaar voor herstel

Door Belegger.nl op 13 nov 2018 om 13:25 | Views: 11.705

Deze biotechaandelen zijn klaar voor herstel

Oktober was een moeilijke maand voor beleggers. De koersdalingen van toonaangevende technologiebedrijven zoals Amazon en Netflix domineerden het nieuws. Maar ook de subsector biotechnologie daalde afgelopen maand met ruim 13%. Dat biedt volgens analisten koopkansen onder de hard getroffen biotechaandelen, schrijft columnist Philip van Doorn van MarketWatch.

Volgens Van Doorn kan het nuttig zijn om te kijken naar een samenvatting van de prestaties, waarderingen en de mening van analisten voor biotechbedrijven met een grote kapitalisatie. Kijkend naar de aandelenkoersen in verhouding tot de geschatte waarden van de productpijplijnen, kunnen beleggers volgens hem productpijpleidingen met een groot potentieel voor vrijwel niets kopen als ze aandelen van Gilead Sciences of Celgene kopen.

Biotechsector

Volgens de Global Industry Classification Standard (GICS), die door S&P Dow Jones Indices wordt gebruikt, zijn er slechts negen bedrijven in de S&P 500 biotechnologiesubsector. Deze omvat onder meer AbbVie, die door FactSet wordt geplaatst in hun farmaceutische industriegroep.

Maar FactSet neemt ook nog drie andere S&P 500-bedrijven in de groep biotechnologie op, namelijk: Agilent Technologies, Illumina en Nektar Therapeutics. Dus dat brengt de lijst op twaalf bedrijven, waarvan de prestaties in de onderstaande tabel worden weergegeven.

Volatiele koersen

Er zit nogal wat volatiliteit in de koersprestaties voor de groep dit jaar. Maar de tienjaars rendementen spreken voor zich, waarbij negen van de twaalf bedrijven het rendement van de S&P 500 van 277% rendement over dezelfde periode wisten te overtreffen.

Vanwege de nadruk op productontwikkeling die (hopelijk) tot snelle omzetgroei leidt, bieden koers-winstverhoudingen voor biotechbedrijven niet altijd bruikbare vergelijkingen. In de onderstaande tabel worden ze, op basis van de winsttaxaties voor de komende twaalf maanden, in oplopende volgorde weergegeven:

Koopadviezen

Er is geen toekomstige koers/winstratio voor Nektar Therapeutics omdat de consensus van analisten voor dat bedrijf uitgaat van een nettoverlies van 2,34 dollar per aandeel in de komende twaalf maanden.

In de onderstaande tabel volgt een samenvatting van de mening van analisten voor de groep, gesorteerd op het percentage koopadviesen neutrale beoordelingen en verkoopadviezen van analisten gepolst door FactSet:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group