Kooplijst 2019: Martine Hafkamp

Door Belegger.nl op 19 december 2018 08:15 | Views: 53.540

Kooplijst 2019: Martine Hafkamp

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken en dat betekent dat Belegger.nl weer in het teken staat van de Kooplijsten. De experts wijzen drie van hun favoriete aandelen voor 2019 aan. Vandaag de beurt aan Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer.

“Voor 2019 heb ik drie aandelen uitgezocht die inspelen of vooruitlopen op economische ontwikkelingen en op trends. Daarnaast passen ze alle drie binnen een goed gespreide portefeuille”, zegt Hafkamp.

“Natuurlijk gaat het bij een portefeuille nooit om een statisch geheel. Door het jaar heen vinden er geregeld, al dan niet opportuun, wijzigingen plaats”, wil Hafkamp nog benadrukken. Dit keer gaat ze voor Nokia, Johnson & Johnson en NXP Semiconductors.

Nokia

“In 2019 komt de uitrol van 5G-netwerken echt op stoom en Nokia is een bedrijf dat hier volop van kan profiteren. Bovendien lijkt Nokia de favoriet voor veel Westerse landen nu Huawei door veel partijen in de ban gedaan wordt."

"Maar Nokia heeft nog meer ijzers in het vuur: zo moeten smarthponefabrikanten die de 5G-technieken van Nokia willen incorporeren in hun telefoons daarvoor een vergoeding van 3 euro per toestel betalen.” 

Johnson & Johnson

“Er lijkt een economische groeivertraging aan te komen, dus het is niet onverstandig om daar alvast op voor te sorteren en te bedenken welke aandelen goed bij zo’n omgeving passen. Johnson & Johnson is in mijn ogen een geschikte kandidaat. Het is een bewezen defensieve groeier, met een stijgend dividend.”

NXP Semiconductors

“Mijn derde tip is NXP Semiconductors. De chipsector zal wel wat afkoelen, maar dat is al meer dan ingeprijsd. NXP levert veel chips aan onder andere de automobielindustrie. Ook al heeft die sector het momenteel wat zwaarder; de chips die NXP fabriceert blijven gevraagd."

"Ze maken niet de geheugenchips waar nu een overschot aan is. De chips die NXP maakt, zijn nodig voor NFC [Near Field Communication, wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het betalen met de smartphone], autonoom rijden en Internet of Things. NXP voorziet dus in behoeftes van trends die ook in 2019 verder zullen groeien.”

Lees ook: 

Kooplijst 2019: Martijn Meijer
Kooplijst 2019: John Beijer
Kooplijst 2019: Jos Versteeg

Reacties

5 Posts
Senior 1936
0
heel jammer dat er geen AEX, AMX of ASCX--aandelen bij staan. Aan deze lijst van Martine Hafkamp heb ik helaas niet veel. Ik ben een zgn kleine belegger en beperk me tot de op onze NL-beurs genoteerde aandelen.
Johannes Servatius
0
quote:

Senior 1936 schreef op 19 december 2018 09:03:


heel jammer dat er geen AEX, AMX of ASCX--aandelen bij staan. Aan deze lijst van Martine Hafkamp heb ik helaas niet veel. Ik ben een zgn kleine belegger en beperk me tot de op onze NL-beurs genoteerde aandelen.


Belt u ook nog steeds met uw hoekman?

Maar alle gekheid op een stokje, ik heb ook niks aan deze lijst want ik handel alleen in aandelen op de beurs van Timboektoe.
dage
0
Martine waagt zich niet in aandelen van AEX, AMX of ASCX. Bang een slecht figuur te slaan?
Burnt
0
quote:

dage schreef op 20 december 2018 15:20:


Martine waagt zich niet in aandelen van AEX, AMX of ASCX. Bang een slecht figuur te slaan?


Waarom meteen zo'n reacttie?? Dat is a) nergens voor nodig. b) negatief en draagt dus niks bij. c) een typische popie jopie reactie.
daan 32
0
heb altijd met veel belangstelling gelezen en gewaardeerd holle uitspraken komen niet in haar commentaren voor

mijn beste wensen
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront