Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kooplijst 2019: Nico Bakker

Kooplijst 2019: Nico Bakker

Bij de jaarlijkse Belegger.nl Kooplijsten mag onze vaste columnist en technisch analist Nico Bakker natuurlijk niet ontbreken. We vragen hem zijn drie tips voor 2019 aan ons te presenteren. 

Bakker kiest dit keer voor IMCD, Aegon en de AEX zelf.

IMCD

Het eerste aandeel op Bakkers lijstje is IMCD. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het distribueren van speciale chemische producten en voedselingrediënten. 

“IMCD zit in een lange uptrend-situatie. We zien vanaf 2016 al een gestage stijging. Recent zagen we wel een relatief hoge top op 68 euro die gevolgd werd door een volatiele correctie. Die kan nu opdrogen rond de 56, 57 euro. Als we gaan bodemen, is dat een hervatting van de uptrend en kunnen we opnieuw een aanval op de 68 euro verwachten. Het betekent wel dat aan de onderkant steun op 56 euro moet blijven liggen. Voor 2019 verwacht ik dus een ritje van 56 naar 68 euro. Puur technisch gezien is dit één van de betere voorbeelden van een goed trenderend fonds, dat je dus koopt in de richting van de trend.”

Aegon

“Verzekeraar Aegon is een voorbeeld van een enorm afgestraft fonds. We zien al een week of acht een vrije val, en het wordt tijd dat er op de rem getrapt wordt. Mijn vier spanningsmeters geven aan dat het tijd wordt voor bodemvorming. In 2019 moeten we herstel gaan zien en kunnen we weleens een rit maken van 4 naar 5 euro. Dan zou je misschien denken, een euro maar? Maar dat is voor Aegon veel.”

“Dit is zeker niet een trenderend fonds, maar eerder geschikt voor koopjesjagers. Echter, we moeten wel eerst signalen van bodemvorming zien. Daar wachten we op, en dan kunnen we instappen.”

AEX

“In het kader van de variatie kies voor de AEX-index als geheel. Als ik uitzoom naar de maandgrafiek, zie ik dat we, volgens mijn technieken, niet veel verder zouden mogen zakken dan de huidige niveaus. 485 punten zou de opstap voor het vervolg van de langeretermijntrend moeten zijn. Die 485 is wel een cruciaal kantelpunt. Als we daar onder kukelen, gaat die langetermijntrend onderuit. Je hoort veel geluiden over het einde van de bullmarkt, maar ik houd dat nog even tegen."

“Op korte termijn zien we een dalende trend, dat klopt. Maar de min op korte termijn is nog altijd een correctie op de lange termijn. Ik wil benadrukken dat we ons nog in een langetermijnbeweging bevinden, waarbij de 485 dus een cruciaal level is. We mogen wel zeggen dat januari de maand van de waarheid is. Als we dan gaan bodemen, kunnen we door naar 577 punten. Het wordt dus spannend aan in januari, want dan moet de markt kleur bekennen.”

Lees ook: 

Kooplijst 2019: Martijn Meijer
Kooplijst 2019: John Beijer
Kooplijst 2019: Jos Versteeg
Kooplijst 2019: Martine Hafkamp