'Eindelijk weer winst voor Euronav' | Beursduivel.be

'Eindelijk weer winst voor Euronav'

Door Beursduivel.be op 24 jan 2019 om 11:00 | Views: 4.039

'Eindelijk weer winst voor Euronav'

De gunstiger omstandigheden op de markt voor olietransport hebben goed uitgepakt voor Euronav. Het bedrijf maakt eindelijk weer winst. Wel slechts 100.000 dollar op een kwartaalomzet van 236 miljoen dollar, maar toch.

Dat schrijft Martin Crum van de IEX Beleggersdesk in een update over het aandeel. 

Overname

“Het resultaat is beneden onze taxatie, maar dat hangt samen met een eenmalige boekhoudkundige correctie op de overname van Gener8 Maritime vorig jaar. Als je daarvoor corrigeert, heeft Euronav juist beter gepresteerd dan onze taxatie”, legt de analist uit.

“Na overname van Gener8 Maritime boekte Euronav een eenmalige boekwinst van ruim 36 miljoen dollar als Bargain Purchase. Daar vindt nu een gedeeltelijke correctie op plaats, en wel van 13,2 miljoen dollar over het vierde kwartaal. Als we dan kijken naar het resultaat, heeft Euronav een nettoresultaat behaald van 16,3 miljoen dollar.”

Goede vooruitzichten

Crum is optimistisch gestemd over de toekomst van Euronav. “De vooruitzichten zijn goed. De rederij ziet momenteel gezonde vrachttarieven die nog altijd ruim boven het break-even niveau liggen en rekent, met de nodige slagen om de arm, op gezonde tarieven voor 2019.”

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group