TA: Verdeeld vastgoed | Beursduivel.be

TA: Verdeeld vastgoed

Door Wouter Slot op 8 feb 2019 om 13:45 | Views: 3.536

TA: Verdeeld vastgoed

De wereldwijde vastgoedsector heeft de afgelopen weken een sterk herstel laten zien. De nieuwe daling van de kapitaalmarktrente en de positieve vooruitzichten op de vastgoedmarkt lijken beleggers nieuw vertrouwen te geven.

De MSCI World Real Estate index volgt de ontwikkelingen op de wereldwijde vastgoedmarkt. Hoewel de index de afgelopen jare een volatiel koersverloop heeft laten zien, is ze per saldo niet veel opgeschoten.

Uitbraak nadert

Met de sterke opleving van de laatste weken is wel de correctieve fase binnen de bandbreedte afgebroken en is de weerstand getest. Een doorbraak door de weerstand zal het technische beeld verder doen opklaren.

Dichter bij huis zien we grote verschillen binnen de vastgoedmarkt. Vastgoedfondsen die zich richten op winkelpanden zijn nog niet uit de problemen, terwijl fondsen met belangen in kantoren, logistieke panden en woningen profiteren van de groeiende economie.

Voor beleggers is het dus van belang om de juiste fondsen er tussenuit te pikken. Ik bespreek een aantal fondsen dat technisch bezien een interessant koersverloop laat zien.

Cofinimmo

Cofinimmo heeft de afgelopen jaren per saldo een neutraal koersverloop laten zien. De afgelopen maanden wist het fonds echter sterk op te veren. Cofinimmo heeft de weerstand rond €115,34 hierbij net gebroken. Deze doorbraak is nog te klein om een nieuwe verbetering aan te geven.

Een harde voorwaarde voor een belangrijke verbetering van het technische plaatje, is dat Cofinimmo er in slaagt om boven deze oude horde te blijven. Dan mag een positief koersverloop verwacht worden richting weerstand 142,00, de oude top van 2008.

De recente serie hogere koersbodems geeft al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-) kopen. Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand op basis van de weekslotkoers definitief opwaarts wordt gebroken. 

WDP

Logistiek vastgoedfonds WDP (Warehouses de Pauw) ligt er technisch bezien erg goed bij. Het aandeel laat al jaren een sterk koersverloop zien met hogere toppen en bodems. WDP wist recent de stijgende trend te hervatten nadat de consolidatie van de afgelopen periode aan de bovenzijde werd verlaten.

WDP signaleerde met de uitbraak boven de voorgaande top een verbetering. De oude uptrend is weer opgepakt waardoor verdere koersstijging mag worden verwacht. Het koersdoel rond €136,00 is al bijna bereikt. Hogere niveaus sluit ik op termijn echter zeker niet uit. Steun ligt rond €106,80 (bodem van 19 oktober 2018).

NSI

NSI (Nieuwe Steen Investments) verbetert, maar de uitbraak boven weerstand €37,10 (gevormd op 20 april 2018) is nog te nipt. De recente serie hogere koersbodems geeft wel al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-) kopen.

Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand op basis van de slotkoers definitief opwaarts wordt gebroken. Volgende koersdoel ligt dan rond €40,40, de top van 2014. De indicatoren zijn opwaarts gericht en ondersteunen hiermee het aantrekkende technische beeld.

Vonovia SE

Het Duitse vastgoedfonds Vonovia SE richt zich vooral op de Duitse woningmarkt. Het aandeel heeft de laatste jaren sterk gepresteerd. Hogere toppen en bodems wijzen per saldo al sinds begin 2016 op aanhoudende vraag.

Vonovia SE doet het de laatste maanden echter even rustig aan. Het fonds consolideert, maar blijft binnen de stijgende trend. De steun ligt rond €38,07 (bodem van 19 oktober 2018). Slaagt Vonovia SE erin om boven de laatste pieken uit te stijgen, dan kan de stijgende trend weer worden opgepakt en mag verdere koersstijging tegemoet worden gezien. Volgende (berekende) koersdoel ligt dan rond 50 euro.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group