PostNL in zwaar weer

Door Nico Bakker op 8 februari 2019 12:10 | Views: 20.630

PostNL in zwaar weer

Hoezeer we ook onze post- en pakketbezorgers, die onze brieven en pakketjes in weer en wind rondbrengen, een warm hart toedragen, het kan u niet zijn ontgaan dat de koersvorming in zwaar weer verkeert. 

Een stevige downtrend kenmerkt de weekgrafiek met een ruime halvering van de koers in 2018. De Down conditie is valide op het Dashboard en thans lijkt de downtrend een vervolg te krijgen die voor speculanten wellicht shortkansen herbergt.

Ruime halvering

Tussen grofweg 2,80 en 3,42 was lange tijd een zijwaartse fase zichtbaar maar in het laatste kwartaal van 2018 werd de steunzone rond 2,80 neerwaarts doorbroken. In een patroon van lagere toppen en lagere bodems werd er vervolgens koers gezet richting 1,87 waar recent een bodem werd gevormd. Van 4 naar 1,87 euro.

Een ruime halvering van de koers in 2018 en er lijkt nog geen licht te schijnen aan de horizon. De rebound die werd ingezet lijkt thans immers te stranden rond de oude bodems op 2,40. Het principe ‘oude steun wordt nieuwe weerstand’ is daarbij van kracht.

De niveaus zijn daarbij overigens nooit ‘zwart-wit’, maar het zijn wel belangrijke zones. Wat verder opvalt is dat er sprake is van een steilere afdaling in de trend zoals zichtbaar is aan het trendkanaal dat is ingetekend op de weekgrafiek. 

Shortkansen

Nu het herstel lijkt op te drogen, de swingteller en spanningsmeter RSI in de min draaien en de candles zwart kleuren onder het dalende koersgemiddelde, wordt de downtrend hervat en prijkt tevens de Down conditie op het Dashboard.

Met een exit boven circa 2,40 en de steun 1,87 als koersdoel is de Risk/Reward verhouding in orde voor shortspelers. Pas eind februari staan er jaarcijfers op de agenda. Wellicht kunnen die de belegger nog tot aankopen verleiden, maar dat zal uiteraard blijken in de koersvorming.

Tot die tijd lijkt de afdaling richting 1,88 echter het meest waarschijnlijke scenario. Voor nu dus bezien of het aandeel daadwerkelijk de berenroute volgt.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Reacties

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dividenhunter
0
Dit artikel getuigt van geen enkele competentie.is puur suggestief gelul en volledig niet wetenschappelijk onderbouwt. Ik denk dat meneer Nico Bakker zich diep moet schamen zich zo voor het karretje van criminele shorters te laten spannen. Over 2 weken zal het "Blackfriday-effect" blijken wat dat met Q4 resultaten van PostNL heeft gedaan.......
franswillem
0
suske wiet
0
Een normale belegging wereld bestaat niet meer .
Spijtig .
Een goed huisvader aandeel word al niet meer gegrepen bij de jeugd .
Flitshandel en noem maar op .
Dit aandeel durven kopen en een lange tijd behouden en het gelul niet bekijken .
k2es
0
Hoeveel was het bod van Carlos Slim een aantal jaren geleden? 8 euro geloof ik, maar dat vonden ze te laag.......

Hopeloos aandeel
Dividenhunter
0
[quote alias=k2es id=11418101 date=201902112219]
Hoeveel was het bod van Carlos Slim een aantal jaren geleden? 8 euro geloof ik, maar dat vonden ze te laag.......

Hopeloos aandeel
[/quote

Dat was volgens mij KPN en geen postNL

Maar Meneer "grafiek kijker" Bakker zit er weer Vet naast


Dividenhunter
0
We zijn al weer een paar dagen verder. Technische analyse ........???? Ik verwijs dit artikel rechtstreeks naar het rijk der Fabelen.

Dit kan je hier toch niet plaatsen .....? indirecte Koersmanipulatie!

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group