Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bulls op stoom bij TKH Group

Bulls op stoom bij TKH Group

Vandaag richten we de blik op TKH Group. Na een rappe afdaling van 60+ tot aan de 38+ zone is thans een dapper herstel gaande richting de gemiddelde lijn. Voor reboundspelers een aantrekkelijk vooruitzicht.

Ik zal de weekchart voor hen nader duiden.

Flinke afdaling

In september vorig jaar dook de koers onder de gemiddelde lijn, er volgde een rappe afdaling tot 38+ aan toe. Zonder noemenswaardige correcties werd er dus een stevige breakout beweging geplaatst, keurig begeleid door de swingteller en de RSI. Na een breakout volgt veelal een pullback om de trendbreuk te valideren. Deze pullback moet dan uiteindelijk een lagere top opleveren onder de SMA lijn.

Welnu, de eerste stappen zijn gezet. Swingteller inmiddels in een upserie op +2 met witte candles, terwijl de RSI al aardig in de buurt van de 50-lijn beweegt. Daarnaast staan de candles boven de stippellijn, die de daily SMA vertegenwoordigt. 

Rebound intact

Op korte termijn ziet het er dus al positief uit, hetgeen op de weekkaart als rebound bestempeld mag worden. De FIBO grid geeft aan dat een opleving naar krap 47 tot ruim 49 tot de mogelijkheden behoort.

Daar toppen zal de trendbreuk valideren en de beren mogelijk aansporen de dalende trendfase te hervatten. Tenzij de bulls ons verrassen met een kruising boven de SMA lijn, maar dat zien we later wel.

Al met al is de rebound intact en zolang de candles wit kleuren en de swingteller positief telt, liggen er kansen voor reboundspelers. Voor nu bezien hoe de rebound zich verder ontwikkelt. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht